Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Tue04162024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Subsidiara de servicii petroliere a NIS Gazprom se pregătește să deschidă o reprezentanță la București

Subsidiara de servicii petroliere a NIS Gazprom se pregătește să deschidă o reprezentanță la București

NIS Gazprom servicii petroliere

Naftagas Naftni Servisi, subsidiara de servicii petroliere a companiei sârbe NIS, controlată de rușii de la Gazprom, a obținut autorizațiile neceare pentru a derula afaceri în Uniunea Europeană, precum și autorizații naționale pentru a opera în România și Ungaria, pregătindu-se totodată să deschidă o reprezentanță la București.

„Urmărim creșterea prezenței serviciilor noastre petroliere în statele vecine, precum și pe piața internațională, în sprijinul activităților noastre de explorare și producție din străinătate”, se arată într-un comunicat al NIS Gazprom.

Naftagas Naftni Servisi dispune de toate echipamentele, instalațiile și mijloacele de transport necesare derulării de activități de explorare și producție petrol și gaze. Serviciile oferite de companie includ explorări geofizice, dezvoltare și echipare de sonde de petrol, gaze și energie geotermală, efectuarea de măsurători și alte operațiuni specile la sonde, mentenanță, construire de conducte, instalare de sisteme tehnologice și lucrări preliminare de construcție pentru sonde de foraj.

În România au fost autorizate două instalații care furnizează servicii pentru sonde, iar în prezent se derulează procedurile necesare pentru deschiderea unei reprezentanțe locale a Naftagas Naftni Servisi. „Activitatea companiei ar putea demara concret în viitorul apropiat”, precizează cei de la NIS Gazprom.

De asemenea, Naftagas Naftni Servisi a finalizat de curând autorizarea în Ungaria a instalației de foraj „National-3”.

În afară de statele Uniunii Europene, Naftagas Naftni Servisi a mai desfășurat activități în Bosnia-Herțegovina și Republica Srpska, unde a participat la forarea primei sonde de explorare pentru joint-venture-ul Jadran-Naftagas, format din NIS și compania rusă Neftegazinkor.

Naftagas Naftni Servisi a mai activat și în Turkmenistan, începând cu 1997, iar recent și-a prelungit contractul de acolo până în iunie 2014, cu posibilitatea extinderii în continuare a acestuia cu încă un an.

NIS Gazprom şi Acoustic Geophysical Services din Ungaria au încheiat, recent, un contract în baza căruia firma ungară va realiza prospecţiuni seismice 2D şi 3D în România, pe o suprafaţă de 545 kmp şi 84 km liniari, în perimetrul Tria din Bihor.

În 2011, firma canadiană East West Petroleum a încheiat un acord cu NIS pentru explorarea a patru blocuri petrolifere din vestul României, din judeţele Bihor şi Timiş. Conform acordului anunţat atunci, NIS urma să finanţeze toate lucrările, inclusiv cele de foraj, revenindu-i 85% din drepturile comerciale.

În februarie anul acesta, NIS Gazprom anunța că intenționează să demareze anul acesta exploatarea comercială a zăcămintelor de petrol și gaze deținute în România și că vrea ca, în următorii trei ani, să ajungă să concureze de la egal la egal, pe segmentul de benzinării, cu cei mai buni operatori europeni de profil prezenți în piețele din România, Bulgaria, Serbia și Bosnia-Herțegovina.

Cei de la NIS Gazprom esunt prezenți și pe piaţa românească a distribuţiei de carburanţi, cu zece benzinării, sub brandul Gazprom, şi intenţionează să extindă reţeaua de staţii la 120 de unităţi până la sfârşitul anului 2015, în urma unei investiţii totale de peste 150 milioane euro.

Tag Cloud