Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana A renunţat la fotovoltaicele din Cluj pentru ciocolată

A renunţat la fotovoltaicele din Cluj pentru ciocolată

fotovoltaice renuntare 3

 Un om de afaceri ceh, Bohumil Pikal, a ales să-şi schimbe obiectul de activitate al firmei clujene “Ecomax Solar” din producerea de energie electrică din panouri solare în vânzarea ciocolatei şi a produselor zaharoase, indică o hotărâre a firmei consultată de Energy Report.

Cehul mai are în România firma Pantos Energy prin care confecţionează produse din lemn, din plută, paie şi din alte materiale vegetale împletite. Cu această firmă a avut în anul 2013 afaceri de 1,2 milioane de lei cu un număr mediu de 18 angajaţi. Cu fotovoltaicele nu a apucat să aibă însă activitate, chiar dacă ambele firme, atât cea de prelucrare cât şi firma de fotovoltaice au fost înfiinţate în anul 2012.

Cu firma “Ecomax Solar” din Huedin (judeţul Cluj) şi-a propus în primă instanţă să ridice un parc cu panouri solare. În această firmă, cehul, în vârstă de 40 de ani este asociat alături de Rodica Petrea, din Huedin. Se pare însă că schimbarea legislaţiei pe certificate verzi şi schimbarea contextului energiei regenerabile l-au făcut să-şi schimbe profilul afacerii.

Astfel de schimbări de la fotovoltaice încep să fie tot mai frecvente în ultima perioadă. Spre exemplu, producătorul de energie electrică din panouri solare “RTI Tre Solar” din Timiş şi-a schimbat recent activitatea principală în “activităţi de interpretare artistică (spectacole)”. Tot lunile trecute, compania Runcu Solaris Park, care se pregătea în urmă cu un an să ridice un parc fotovoltaic în localitatea Runcu, sat Dobriţa, din judeţul Gorj, proiect pentru care primise deja  aprobări în decembrie 2013 de la Mediu, după ce a primit înainte şi certificat de urbanism şi alte avize, a trecut la vânzarea de mobilă.

 

Tag Cloud