Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu04182024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana A renunţat la panouri solare ca să vândă mobilă

A renunţat la panouri solare ca să vândă mobilă

panouri solare si mobila

Compania Runcu Solaris Park se pregătea în urmă cu un an să ridice un parc fotovoltaic în localitatea Runcu, sat Dobriţa, din judeţul Gorj.

Proiectul a primit aprobări în decembrie 2013 de la Mediu, a primit înainte şi certificat de urbanism şi alte avize. Viitorul părea luminos pentru asociaţii firmei şi pentru primăria localităţii.

Proiectul viza o desfăşurare pe 12.634 mp, după un certificat de urbanism aprobat în 2013. Parcul ar fi urmat să aibă 2.857 de panouri fotovoltaice de tip Trina Solar TSM, fiecare cu o capacitate de 245 kwp, rezultând astfel o capacitate instalată totală de 0,70 MW. Un pas mic pentru omenire dar mare pentru localitatea Runcu (unde primarul, Adrian Câmpeanu, continuă şi în prezent să caute fonduri pentru proiecte fotovoltaice ), a cărei primărie ar fi avut de câştigat de pe urma unui asemenea proiect.

Doar că recent, cei doi asociaţi ai firmei, cehul Jiri Desort şi românca Roxana-Mihaela Groza, au hotărât să radieze activitatea principală a firmei, cea de producţie de energie electrică. Cei doi au hotărât ca firma să treacă pe consultanţă iar printre activităţile secundare desfăşurate figurează intermediere în comerţul cu mobilă, articole de menaj şi fierărie.

 

Tag Cloud