Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Solek şi-a desfiinţat 10 proiecte fotovoltaice în România şi a vândut alte şase

Solek şi-a desfiinţat 10 proiecte fotovoltaice în România şi a vândut alte şase

panouri solare distruse

 

Grupul ceh Solek a primit la începutul verii peste 6 milioane de euro de la OTP şi Garanti Leasing pentru refinanţarea a patru parcuri solare din România. A fost perioada în care cehii au anunţat că se vor “concentra pe dezvoltarea şi construcţia de noi proiecte fotovoltaice, precum şi consolidarea prezenţei grupului în România”.

Cu toate acestea, în ultima perioadă, cehii şi-au dizolvat nu mai puţin de 10 proiecte de parcuri cu panouri solare, după cum indică informaţiile Energy Report. La ultimele proiecte s-a renunţat chiar săptămânile trecute.

În primă instanţă, vom enumera doar, proiectele la care s-a renunţat. Este vorba despre: Solek Project Red, Indigo, Green, Blue, Violet, White, Yellow, Magenta, Orange şi Purple.

Investitorii cehi de mai sus au mai multe proiecte în România, atât finalizate cât şi gata de construcţie (cu toate aprobările şi avizele luate). Mai mult decât atât, cateva dintre parcurile fotovoltaice finalizate de către aceştia au fost deja vândute, potrivit informatiilor de pe site-ul companiei.

 

Tag Cloud