Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu07182024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Încă 3 fotovoltaice desfiinţate în Timiş de un investitor Italian

Încă 3 fotovoltaice desfiinţate în Timiş de un investitor Italian

fotovoltaice Bissi

 Marele grup italian Bissi Holding, care a construit în anii trecuţi mai multe parcuri cu panouri solare în zonele Buziaş şi Lugoj, a hotărât săptămânile trecute să-şi desfiinţeze trei firme de fotovoltaice care ar fi operat în zona localităţii Darova din Timiş, indică o hotărâre a grupului Italian, consultată de Energy Report.

Firmele de proiect la care s-a renunţat sunt Bissi Solar Darova 1, 2 şi 3. Italienii de la Bissi mai au fotovoltaice în zona Darova.

De altfel, dacă în Italia la Pianfei (provincia Cuneo) au inaugurat prima instalaţie fotovoltaică în anul 2010, în afara Italiei, cei de la Bissi au produs  primii lor Kwh ‘externi’ în parcurile fotovoltaice din Timiş, la finele anului 2013 şi începutul anului 2014.

La Buziaş, italienii de mai sus au trei parcuri solare, fiecare cu capacităţi instalate de câte 998.4 Kwp, cuprinzând câte 4160 panouri de 240 Wp. Un asemenea parc ar putea să producă anual 1.250.000 Kwh.

Firma italiană TerniEnergia a semnat încă din mai 2013 un acord cadru cu societatea Energhie, parte a grupului Bissi Holding, pentru a construi în România șase parcuri fotovoltaice cu o capacitate totală de 5,5 MWp, informa în acea perioadă compania.

 

Tag Cloud