Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Lista proiectelor cu panouri solare desfiinţate după schimbarea legislaţiei privind energia regenerabilă

Lista proiectelor cu panouri solare desfiinţate după schimbarea legislaţiei privind energia regenerabilă

 panouri solare termiceEnergy Report vă prezintă în exclusivitate proiectele fotovoltaice care s-au dizolvat şi lichidat din primăvara anului 2013 până în prezent.

Am ales această perioadă pentru că aceasta coincide cu anunţurile de schimbare a legislaţiei privind numărul de certificate verzi cu care sunt recompensate parcurile fotovoltaice dar şi celelalte forme de producţie a energiei din surse regenerabile. În acest material vorbim doar despre proiectele fotovoltaice pentru ca în săptămânile care vin să abordăm şi celelalte segmente ale regenerabilelor.

Schimbarea de legislaţie a avut efect, astfel că în această perioadă s-au desfiinţat cele mai multe proiecte de panouri solare. Asta chiar dacă marii investitori, deşi afectaţi de schimbarea legislaţiei, au continuat investiţiile începute sau, uneori, chiar au anunţat altele noi.

Drept urmare, cea mai mare parte a listei este formată, cel mai probabil, din investitori pentru care numărul de şase certificate verzi practicat iniţial şi menţinerea strictă a acestui număr au fost vitale pentru continuarea afacerii cu panouri solare.

Cât despre acţionarii proiectelor de mai jos, pe lângă puţinii investitori mari precum miliardarul Virgil Mailat mai cunoscut şi ca “inventatorul” berii la pet sau nume sonore precum fostul fotbalist Gică Popescu, cei mai mulţi sunt doar intermediari români pentru investitori străini. Scenariul este ca străinii, după ce românii rezolvă contra cost treaba cu birocraţia actelor, avizelor şi cumpărare / concesionare terenuri, preiau afacerea.

Dăm în continuare numele firmelor dizolvate, numele asociaţilor şi data la care s-a hotărât dizolvarea.

 tabel fotovoltaice desfiintate

 tabel fotovoltaice desfiintate b

Tag Cloud