Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Gică Popescu renunţă la un proiect cu panouri solare

Gică Popescu renunţă la un proiect cu panouri solare

gica-popescu

„În toamnă, demarez şi proiectele pe care le mai am în energie“, spunea în urmă cu doar câteva luni, fostul fotbalist Gică Popescu. Asta după ce în anii trecuţi a pus bazele unui mare parc eolian în Tulcea, la Văcăreni, cumpărând sute de hectare de teren pentru ridicarea a 50 de turbine eoliene.  Nu e sigur ce va mai demara însă e sigur că săptămânile trecute, toamnă fiind, a renunţat la unul dintre proiectele sale din acest domeniu, Solver Energie.

La sfârşitul lunii trecute, fostul căpital al naţionalei de fotbal s-a retras din Solver Energie, împreună cu partenerul său Sorin Lungu, cu care mai făcea “afaceri” şi la FC Chindia.

Cei doi au cedat părţile sociale (Gică Popescu 55% şi Lungu 45%) către Adrian Manu din Otopeni.

Cât despre proiectul eolian, acesta a fost început prin înfiinţarea firmei Energie Investment Group încă din anul 2008, alături de doi investitori spanioli, Cipriano Castreje Martinez şi Juan Figueiredo Nunez

Aceste proiecte nu sunt însă nici pe departe singurele încercări pe energie regenerabilă ale fostului mare internaţional român. Printre firmele la care mai are deţineri sau deţine controlul Gică Popescu se mai numără şi Insol Development Energie, Reuscal Solar, Reussolar sau Romspa Development Energie.

Problema acestor firme e însă că… nu prea au rulaj. Au în schimb pierderi. De altfel, în aceeaşi situaţie este şi firma Energie Investment Group, cea cu marele proiect eolian de la Tulcea, firmă care, în ultimii patru ani până în 2012 inclusiv, figurează la Ministerul de Finanţe, cu zero cifră de afaceri şi cu pierderi. În plus, în aceeaşi zi în care Gică Popescu renunţa la proiectul cu Solver Energie, firma Energie Investment Group a fost somată de Fisc să achite în 15 zile datoriile către bugetul consolidat al statului.

Se pare că afacerile din fotbal sunt deocamdată mult mai profitabile pentru Gică Popescu decât cele din energie.

Tag Cloud