Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Preturi Benzina Stiri Preturi Benzina Preturi Utilitati SUA: Este ilegal să trăiești neracordat la rețelele publice centralizate de utilități

SUA: Este ilegal să trăiești neracordat la rețelele publice centralizate de utilități

Off the grid

 

O instanță din Cape Coral, Florida, Statele Unite a decis, recent, că este ilegal să trăiești neracordat la rețelele publice centralizate de utilități.

Tribunalul a decis că Robin Speronis din Cape Coral este obligată să își racordeze casa la sistemul centralizat local de alimentare cu apă, iar sursa sa alternativă autonomă de curent electric are nevoie de aprobarea municipalității pentru a putea rămâne în funcțiune.

Robin Speronis s-a luptat cu administrația din Cape Coral din noiembrie anul trecut, când un reprezentant al acesteia a încercat să o evacueze din casa ei pentru că trăia fără să fie racordată la utilități.

Municipalitatea susține că Speronis a încălcat un Cod internațional privind mentenanța proprietății prin faptul că se baza pe colectarea și stocarea de apă de ploaie în loc să se racordeze la sistemul centralizat local de alimentare cu apă și, de asemenea, se alimenta cu energie de la propriile panouri solare în loc să se branșeze la rețeaua publică de electricitate.

Legislație absurdă

„A fost un război al nervilor”, a spus avocatul lui Speronis, Todd Allen, în timpul audierilor. „Există un conflict inerent în acest cod”, a completat el.

Unul dintre cele mai absurde aspecte ale litigiului este acela că Speronis este obligată să se racordeze la sistemul public de alimentare cu apă, deși oficialii administrației locale recunosc că nimeni nu o poate obliga să îl și folosească.

Robin Speronis declara, în luna februarie, că speră să câștige acest proces și să stabilească astfel un precendent pentru alții care ar ajunge în situația ei.

Însuși judecătorul care se ocupă de caz admite că respectivul Cod internațional privind mentenanța proprietății este nerezonabil.

Evacuare după o apariție la TV

„A fi rezonabil și obligațiile impuse de cod sunt două lucruri care nu merg mereu mână în mână, date fiind schimbările din societate și cele tehnice, fapt care determină necesitatea revizuirii hotărârilor privitoare la cod”, a spus judecătorul Harold S. Eskin.

Afirmațiile judecătorului indică faptul că el privește acest cod ca fiind învechit și nerezonabil. Cu toate acestea, l-a pus în aplicare.

„Sunt în conformitate”, a spus Speronis. „Sunt în conformitate cu viața. Cum să fii obligat să te racordezi la utilități, devreme ce nu ești obligat să le folosești?”, a adăugat ea.

Speronis și-a debranșat locuința modestă din Cape Coral de la toate serviciile publice de utilități în urmă cu ceva timp pentru a experimenta stilul de viață off the grid. Oficialii municipalității au ignorat-o până în momentul în care a ieșit în public și a discutat despre asta cu un reporter al unei stații locale de televiziune. Un executor al municipalității a declarat casa lui Speronis drept nelocuibilă și i-a emis un ordin de evacuare la o zi după ce reportajul a fost difuzat la postul TV.

Mai are de luptat

Speronis, văduvă și fost agent imobiliar, are acum două opțiuni. Pe de o parte, poate să se racordeze din nou la sistemul centralizat de alimentare cu apă până la finalului lunii martie sau poate să atace decizia judecătorului Eskin la o instanță superioară.

Nu se știe ce măsuri va lua municipalitatea, dar oficialii au declarat pentru televiziunea locală că sunt dispuși să o lase pe Speronis să locuiască în continuare în casa ei, dacă sunt îndeplinite condiții „sanitare și de igienă”. La audieri, judecătorul Eskin a menționat că oficialii administrației locale nu au efectuat nici o inspecție la fața locului pentru a lua această decizie.

Codul internațional de mentenanță a proprietății este folosit de comunități de-a lungul Statelor Unite și Canada. Acesta prevede că nu este sigur să locuiești pe proprietăți care nu au electricitate sau apă curentă. Speronis dispune de apă curentă prin colectarea apei de ploaie și se alimentează cu electricitate de la propriile-i panouri solare.

 

Tag Cloud