Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica CE Oltenia schimbă garanţiile creditelor. Complexul a prelungit mandatul auditorului BDO cu trei ani

CE Oltenia schimbă garanţiile creditelor. Complexul a prelungit mandatul auditorului BDO cu trei ani

complexul-energetic-oltenia

Complexul energetic Oltenia pregăteşte schimbarea garanţiilor mai multor linii de credit de la BRD, Banca Transilvania şi Alpha Bank, indică hotărâri ale companiei, consultate de Energy Report.

O altă mişcare importantă pe care a făcut-o recent Complexul a fost aceea de a prelungi mandatul auditorului extern BDO cu încă trei ani.

În ultima Adunare Extraordinară a Acţionarilor, CE Oltenia a hotărât să modifice ipoteca mobiliară asupra creanţelor pentru contractul pentru o facilitate de credit de 30 milioane de lei de la BRD. Este vorba mai precis despre înlocuirea contractului de furnizare lignit către CET Govora semnat în ianuarie 2013 cu un nou contract similar, semnat în aprilie 2014, cu acelaşi CET.

De asemenea, Complexul a convocat o nouă AGEA pentru 8 septembrie. Printre punctele de pe ordinea de zi e află şi aprobarea suplimentării garanţiilor reprezentând ipoteca mobiliară asupra bunurilor pentru contractul de credit – linie de credit - de 100 milioane de lei de la Banca Transilvania  semnat în 11 decembrie 2013.

Pe aceeaşi ordine de zi figurează şi propunerea privind aprobarea constituirii garanţiilor reprezentând ipotecă mobiliară asupra disponibilităţilor băneşti ae Complexului, constituite progresiv, odată cu emiterea fiecărei scrisori de garanţie din facilitatea de linie de credit multiopţională din 17 iunie 2009 încheiat cu Alpha Bank cu suma de 50 milioane de lei până la valoarea facilităţii de 155 milioane de lei.

Cât despre auditul extern, contractul atribuit de CE Oltenia societăţii BDO Audit SRL este valabil până în  anul 2016, indică hotărârea nr. 14 / 2014 a companiei. Suma plătită este 1.098.415 de lei, pentru care . BDO Audit va efectua servicii de audit financiar, servicii de contabilitate şi de gestionare a registrelor contabile pentru anii 2014, 2015 şi 2016. Amintim că tot BDO a evaluat situaţia financiară a CE Oltenia şi pentru anul 2013, când BDO a câştigat în faţa KPMG cu o ofertă de audit de trei ori mai ieftină. Mai precis, la deschiderea ofertelor din toamnă, BDO Audit SRL şi-a asumat că va onora contractul pentru suma de 169.000 de lei, adică la jumătate faţă de banii oferiţi de Complex. În schimb, KPMG a venit cu o ofertă cu mult mai mare, de 580.000 de lei, pentru prestarea aceluiaşi tip de servicii.

 

Tag Cloud