Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Tue07162024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica ALRO a investit 500 de milioane de dolari în creșterea eficienței energetice

ALRO a investit 500 de milioane de dolari în creșterea eficienței energetice

sediu-alro

Investițiile de aproximativ 500 de milioane de dolari ale Alro Slatina din ultimii 10 ani au contribuit serios la creșterea eficienței energetice a companiei, micșorând costurile de producție.

Rezultatele cele mai spectaculoase au fost înregistrate de Divizia de Aluminiu Procesat, care, între 2004 şi 2013, și-a micșorat consumul de energie de trei ori, se precizează într-un comunicat Alro.

Potrivit acestuia, Alro a reuşit să obțină o scădere de 6% pentru consumul specific de curent continuu, la Electroliză, iar soluţia de iluminare cu LED a scăzut cu peste 75%, în sectoarele unde a fost implementată.

Prin finalizarea capacităţii pentru reciclarea deşeurilor de aluminiu, la finalul lui 2013, Alro a reuşit să reducă consumul de energie cu 95% pentru aluminiul produs prin aceasta tehnologie, faţă de procesul de producţie a aluminiului electrolitic.

Scăderea semnificativă a consumului de energie a dus şi la reducerea emisiilor. Alro a scăzut emisiile de CO2 cu cel puţin 450.000 de tone pe an, până în 2005. Compania a obţinut Autorizaţia Integrată de Mediu, în 2006, valabilă pentru o perioadă de 10 ani. Din investițiile de 500 de milioane de dolari, 100 de milioane au reprezentat investiții de mediu.

Recuperarea fluorului a crescut de la 65% la 99%, după trecerea de la tratarea gazelor din electroliză, din mediu umed, în mediu uscat. De asemenea, Compania a implementat un sistem de captare a gazelor de la coacerea anozilor şi a înregistrat o scădere semnificativă a emisiilor utilizând noi tipuri de arzătoare la cuptoarele din Turnătorie.

În total, anul trecut, emisiile de CO2 au scăzut de şase ori, comparativ cu 1989, iar emisiile de gaze cu efect de seră au scăzut de 39 de ori, comparativ cu 1990.

Alro a reuşit să scadă consumul de gaz la Secţia Anozi de trei ori, comparativ cu 2002, în vreme ce consumul din cadrul sectorului de aluminiu procesat a scăzut de 10 ori, în ultimii 10 ani.

În 2013, compania a scăzut consumul de apă de peste cinci ori, comparativ cu 2007, prin investirea în capacitati de recirculare a apei si modernizarea echipamentelor de productie. Astfel, cantitatea de apă deversată în canalizare a scăzut de peste şapte ori, pentru aceeaşi perioadă.

“Ne-am axat constant pe creşterea eficienţei activităţii noastre şi am reuşit să ne consolidăm competitivitatea pe o piaţă foarte volatilă, respectând, în acelaşi timp, cele mai înalte standarde privind protecţia mediului”, a declarant Gheorghe Dobra, CEO Vimetco şi Director General al Alro Slatina. “Am redus semnificativ consumul de energie şi, deşi am crescut livrările pentru produsele cu valoare adăugată mare, am scăzut drastic emisiile, cat şi consumul de apă industrială.”

Tag Cloud