Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Piete Internationale Petrolul pierde 2% din aprecierea de 4% realizată marți

Petrolul pierde 2% din aprecierea de 4% realizată marți

baril petrol

Indicii futures ai petrolului au pierdut 2% miercuri dimineață în urma declarațiilor ministrului petrolului din Arabia Saudită, Ali al-Naimi, care a sugerat că nu se pune problema reducerii producției.

Declarația a avut un impact cu atât mai mare cu cât a fost făcută cu doar câteva zile înaintea reuniunii marilor producători care se va desfășura duminică la Doha.

La primele ore ale dimineții, petrolul Brent (de referință pe piața europeană și la nivel global)pierduse 85 cenți sau 1,9%, ajungând la un niveld e 43,84 dolari pe baril, după ce ieri înregistrase o apreciere considerabilă, de 4% sau 1,86 dolari pe baril. Cotația de ieri a Brent-ului a fost cea mai ridicată din ultimele patru luni

Petrolul West Texas Intermediate (WTI - de referință pe piața americană) s-a depreciat, la rândul său, cu 87 de cenți sau 2,06%, până la 41,3 dolari pe baril. În ședința de tranzacționare de marți, WTI câștigase 1,81 dolari sau 4,48%.

Un alt element care a condus la scăderile din dimineața zilei de miercuri a fost, potrivit Reuters, aprecierea dolarului, care afectează cotațiile țițeiului, marfă a cărei monedă de tranzacționare este dolarul.

Comentariile ministrului saudit al petrolului, care au apărut, surpinzător, în ediția de miercuri a publicației locale al-Hayat , par a contrazice informațiile apărute marți, privind consensul la care ar fi ajuns Arabia Saudită și Rusia privind plafonarea producției.

Tag Cloud