Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Mon12042023

Last updateFri, 17 Nov 2023 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse CE Oltenia poate desfiinţa UE Foraje Motru

CE Oltenia poate desfiinţa UE Foraje Motru

CE Oltenia 2

 

Pe ordinea de zi a AGEA companiei  Complexul  Energetic Oltenia convocată pentru 21 decembrie se află, printre altele, aprobarea exercitării votului din partea CE Oltenia pentru dizolvarea UEF Motru şi numirea lichidatorului judiciar.

Amintim că 99,36% din capitalul social al UE Foraje Motru este deţinut de CE Oltenia iar Complexul a mai pus şi înainte problema ca prestatorii de servicii UE Foraje Motru să nu se mai bazeze strict pe banii şi comenzile primite de la acţionarul majoritar. Scopul este reducerea cheltuielilor şi eficientizarea CE Oltenia. Să amintim tot aici că UE Foraje Motru are peste 100 de angajaţi, astfel că vorbim şi aici de cheltuieli salariale deloc de neglijat.

UEF Motru S.A. s-a constituit în anul 2002, ca societate pe actiuni cu capital mixt. Printre ceilalţi acţionari minoritari se numără şi Olservmin şi Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia. Directorul general al UEF este Ilie Petrescu, care are contract de mandat din mai 2014.

Compania a avut anul trecut pierderi şi un rulaj de puţin peste 4 milioane de lei, în scădere de la aproape 6 milioane de lei în 2013, chiar dacă a avut cam acelaşi număr de angajaţi (aproape 130).

 

Tag Cloud