Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Rafinare si Marketing Video: Și persoanele fizice se pot asigura împotriva creșterii prețului benzinei

Video: Și persoanele fizice se pot asigura împotriva creșterii prețului benzinei

HedgingVolatilitatea prețului petrolului și, implicit, al carburanților, are un efect considerabil asupra bugetului companiilor, care de multe ori se protejează prin semnarea unor contracte de hedging împotriva acestor evoluții cu efecte considerabile asupra costurilor de producție.

Evoluția din ultimul an a petrolului, care s-a prăbușit cu peste 50% pentru ca apoi să recupereze aproximativ 15% din pierdere, s-a transferat și în prețul de la pompă al benzinei și motorinei.

Exploatând temerea că prețul carburanților ar putea avea în perioada viitoare o evoluție la fel de accelerată în sens opus, al majorării, o companie americană a decis să ofere și clienților persoane fizice un contract similar celui de hedging sau mai degrabă unuia cu opțiune de cumpărare.

Astfel, pe site-ul LoveMyGasPrice.com, americanii se pot asigura împotriva unei eventuale creșteri a prețului benzinei. Pentru o primă de 3,99 $/lună, ei își vor putea asigura un preț de 2,75 $/galon pentru o cantitate de 20 de galoane/lună, în timp ce pentru o primă de 9,49 $.lună, același preț, dar pentru o cantitate de 50 de galoane pe lună.

Astfel, dacă prețul benzinei ar ajunge într-o lună la o medie națională de 3,25 $/galon, clienții asigurați pentru 20 de galoane/lună ar fi “despăgubiți” de companie cu 10 $, în timp ce cei asigurați pentru 50 de galoane, cu 25 $.

Hedging 2

Tag Cloud