Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie GSP-ul miliardarului Comănescu, 11 mil. $ de la BCR

GSP-ul miliardarului Comănescu, 11 mil. $ de la BCR

Gabriel Comanescu GSP platforma

După ce anul trecut a hotărât să prelungească perioada de valabilitate a unei facilităţi de credit în sumă maximă principală de 37 milioane de dolari până în 23 iunie 2016, săptămânile trecute, compania miliardarului Gabriel Comănescu a hotărât să ia 11 milioane de dolari de la BCR, indică un document recent al companiei, consultat de Energy Report.

Grup Servicii Petroliere, anumite filiale ale acesteia şi BCR au în vedere încheierea unui act adiţional, prin care să modifice şi să consolideze vechiul contract de Credit “având drept scop, printre altele, punerea la dispoziţia Societăţii, în limita valorii maxime curente a facilităţilor de credit de 37.000.000 USD, a unei noi facilităţi de credit în numerar la termen în valoare de până la 11.000.000 USD”. La aceste mişcări se adaugă “documentarea aderării GSP Prometeu Ltd. şi GSP Prince Ltd. la Contractul de Credit” în calitate de împrumutaţi adiţionali şi garanţi adiţionali, se arată în documente.

În 23 iunie 2011, GSP, împreună cu inter alias, BCR (în calitate de creditor iniţial, bancă emitentă, agent de facilitate şi agent de securitate) a semnat un  contract de credit care iniţial a fost de 27 milioane dolari pentru  achiziţionarea şi modernizarea unor nave din patrimoniul grupului.

Creditul a urcat apoi, după anumite modificări şi consolidări, la 32 milioane de dolari. Cum renumita companie e în extindere în ultimii ani, în 2013 spre final, acţionarii au hotărât în AGEA ca GSP şi unele filiale ale acesteia să încheie un act adiţional cu scopul majorării facilităţii de credit la 37 milioane de dolari precum şi să modifice anumiţi termeni şi condiţii ale contractului de credit.

Compania intenţiona anul trecut să stabilească noua maturitate a facilităţii pe 23 iunie 2019, adică la trei ani după data perioadei de valabilitate.

În ultimii 10 ani, GSP, controlată de miliardarul Gabriel Comănescu, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din România (loc 6 în top 10 Capital, cu o avere estimată la 350-380 milioane de euro, adica peste 1,5 miliarde lei), a investit în modernizarea şi extinderea flotei şi a bazelor logistice peste un miliard de euro.

Pentru perioada din urmă, miliardarul român se poate lăuda cu operaţiuni în Marea Neagră, Marea Nordului, Marea Mediterană, Golful Mexic, Golful Persic, Marea Pechora.

Tag Cloud