Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Tue06252024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Miliardarul Comănescu renunţă la un asociat din compania de trading energie

Miliardarul Comănescu renunţă la un asociat din compania de trading energie

Gabriel Comanescu GSP platforma

Omul de afaceri Gabriel Comănescu a rămas singurul asociat persoană fizică în UGM Energy Trading, alături de firme precum GVC Investment (la care tot Comănescu este administrator şi reprezentant legal), Megmaris şi Interconsult. Asta după ce asociaţii au hotărât în unanimitate ca Mihai Pop să-şi vândă părţile sociale către GVC, indică un document al companiei de trading, consultat de Energy Report.

Pe hârtie cel puţin, vânzarea s-a făcut la valoarea nominală a părţilor sociale, astfel că pe 10% cât deţinea, fostul asociat ar fi încasat 90.000 de lei.

Nu e clar ce rol important ar fi avut fostul asociat în companie. Sigur e că acesta are 24 de ani.

Compania membră a GSP a făcut vâlvă anul trecut în august când a încercat să cumpere un pachet consistent de energie pentru nu mai puţin de 12 ani. Era vorba de cel mai lung termen al unui contract din existenţa bursei de energie OPCOM. Pentru 300.000 de MWh în bandă, cu livrare în perioada octombrie 2014 – octombrie 2026, firma lui Comănescu  oferea 167 de lei/MWh. Oferta a rămas fără rezultat, iar după respective ofertă au venit altele, mai puţin spectaculoase.

Înfiinţată abia anul trecut, cu un număr mediu de doar 11 salariaţi, UGM Energy Trading a avut deja în 2014 un rulaj de peste 25 milioane de lei.

În ultimii 10 ani, GSP, controlată de miliardarul Gabriel Comănescu, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din România (loc 6 în top 10 Capital, cu o avere estimată la 350-380 milioane de euro, adica peste 1,5 miliarde lei), a investit în modernizarea şi extinderea flotei şi a bazelor logistice peste un miliard de euro.

Pentru perioada din urmă, miliardarul român se poate lăuda cu operaţiuni în Marea Neagră, Marea Nordului, Marea Mediterană, Golful Mexic, Golful Persic, Marea Pechora.

Tag Cloud