Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri06212024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Prospecțiuni finalizează primul proiect de achiziții seismice din acest an în Timiș

Prospecțiuni finalizează primul proiect de achiziții seismice din acest an în Timiș

Echipa de lucru Prospectiuni

Prospecțiuni a finalizat, la începutul acestei luni, primul proiect de achiziție de date geofizice pe teritoriul județului Timiș pentru clientul Amromco Energy, ca parte a programului acestuia de explorare a resurselor naturale de petrol.

Perimetrul de lucru a vizat localitățile Gottlob și Lovrin, dar și o parte din împrejurimile acestora, iar suprafața proiectului a cuprins aproximativ 15 km².

“Compania Prospecțiuni lucrează în baza unui angajament solid de menținere a siguranței și sănătății angajaților săi și a comunității în care lucrează. Și de această dată am avut grijă ca proiectul nostru să nu afecteze mediul, fertilitatea terenurilor, drumurile sau casele localnicilor. Acest aspect ne bucură în mod deosebit, pentru că lucrările au prezentat o provocare în comuna Gottlob. Localitatea a cuprins aproximativ 20% din suprafața proiectului, iar majoritatea caselor de aici sunt foarte vechi și au o anumită valoare istorică. De aceea, echipa noastră a folosit echipamente speciale și a luat măsuri de siguranță suplimentare, pentru a elimina orice potențial risc”, a declarat Marius Milea, Chief Operations Officer Prospecțiuni.

Pe toată durata lucrărilor au fost semnate 117 înțelegeri cu localnicii și s-au înregistrat 1071 puncte de generare a undelor elastice. Proiectul a cuprins și zone agricole, iar activitățile echipei Prospecțiuni s-au desfășurat în paralel cu cele agrare, specifice perioadei anului, fără ca acestea să aibă de suferit. 

“Cu privire la activitățile de achiziție a datelor geofizice derulate în comuna noastră, Primăria Gottlob dorește să mulțumească echipei Prospecțiuni atât pentru realizarea proiectului într-o notă de profesionalism, cât și pentru sprijinul acordat în realizarea unor activități cu impact pozitiv asupra comunității”, a completat Gheorghe Nastor, primar al comunei Gottlob.

Metoda de lucru folosită a fost Vibroseis, utilizându-se două vibratoare Sercel Nomad 65 pe terenurile extravilane. Pentru punctele de generare din intravilan s-au folosit două minivibratoare tip Envirovib, proiectate special pentru a lucra în localități. Chiar dacă aceste maşini par ceva mai mari, sunt inofensive şi au o activitate strict monitorizată permanent: o placă de la baza vibratorului este coborâtă încet pe pământ, transmiţând vibraţii în interior. Dacă o persoană se afla la aproximativ 10 metri în apropiere, va avea aceeași senzație ca atunci când, stând pe trotuar, trece un camion de mari dimensiuni pe șosea.

Tag Cloud