Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sun07212024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Deşeurile Exxon Mobile, depozitate la Capu Midia? Vânzarea Ecomaster de către Grupul Rompetrol s-a concretizat

Deşeurile Exxon Mobile, depozitate la Capu Midia? Vânzarea Ecomaster de către Grupul Rompetrol s-a concretizat

bataluri

Energy Report scria în exclusivitate în 1 iulie despre aprobarea  „de principiu” a vânzării de către Grupul Rompetrol  a Ecomaster către Oil Depol Service din Constanţa, aceasta din urmă fiind o firmă de decontaminare deţinută de doi oameni de afaceri apropiaţi primarului Radu Mazăre. Tot în exclusivitate revenim acum şi spunem că, după trecerea termenului legal în care se putea exprima opoziţia la cesiune, nu mai vorbim de un acord de principiu iar transferul tuturor părţilor sociale dinspre Rompetrol spre Oil Depol s-a încheiat. În prezent, Oil Depol este asociat unic al Ecomaster.

Una dintre multele consecinţe ale acestei vânzări este şi aceea că Ernst & Young a pierdut contractul de audit cu Ecomaster.

Oil Depol este una dintre companiile vestite pe sectorul său de activitate, dacă e să trecem în revistă portofoliul de clienţi. E destul să amintim aici companii precum OMV Petrom, Lafarge, Transgaz, Termoelectrica şi mulţi alţii.

Şi poate cel mai important, merită amintit că Oil Depol (deţinută în mod egal de oamenii de afaceri Radu Mierlă şi Dănuţ Florescu) are din toamna anului trecut un contract de 14,5 milioane de dolari pentru servicii de eliminare a deşeurilor într-un program de forare în Marea Neagră, contract semnat cu gigantul Exxon.

Legat de acest din urmă contract, nu trebuie să uităm că Ecomaster administrează batalurile de la Capu Midia. În aceste condiţii, după ce Ecomaster a trecut la Oil Depol, nu putem să nu ne întrebăm, împreună cu jurnaliştii de la constanţa.ro, dacă nu cumva batalurile de la Capu Midia nu vor adăposti deşeurile americanilor de la Exxon Mobile.

 

Tag Cloud