Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Wed05292024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare Rompetrol îşi vinde o companie apropiaţilor lui Mazăre

Rompetrol îşi vinde o companie apropiaţilor lui Mazăre

Rompetrol vinde Ecomaster

Radu Merlă, care este soţul şefei Direcţiei de Dezvoltare şi Programe a Primăriei Constanţa, este asociat cu Dănuţ Florescu în Oil Depol, o firmă de eliminare a deşeurilor şi reziduurilor. Aceştia doi au fost frecvent catalogaţi de presă ca făcând parte dintre oamenii de afaceri apropiaţi ai primarului Radu Mazăre. Asta şi pentru că ar fi parte în multe afaceri în care colaborează, printre alţii, şi cu Vasile Costea, patronul de la ABC Val. ABC este tocmai firma norocoasă care a câştigat cam tot ce se poate singură sau ca lider de asociaţie în contractele cu care se laudă în ultimele luni primarul Mazăre când vine vorba de modernizarea staţiunii Mamaia dar şi de Constanţa: parcări supraetajate cu şapte etaje din Mamaia, reabilitări faleze, reamenajări zone pietonale etc. Potrivit documentelor consultate de Energy Report, Grupul Rompetrol a aprobat vânzarea Ecomaster, compania din grup care tratează şi depozitează deşeurile, către Oil Depol, compania oamenilor de afaceri Radu Merlă şi Dănuţ Florescu.

Ecomaster este deţinută de asociaţii Rompetrol Financial Group (99,63%) şi în procentaje mai mici de Rompetrol Rafinare, Rompetrol SA şi Rompetrol Well Services.

Documentul spune aşa: “Se aprobă de principiu cesiunea către SC OIL Depol Service SRL ...(n.r.) a tuturor părţilor sociale deţinute de asociaţi, respectiv Rompetrol Financial Group SRL,  Rompetrol Rafinare SA, Rompetrol SA şi Rompetrol Well Services SA”.

Nu trebuie neglijat totuşi că Oil Depol este una dintre companiile vestite pe sectorul său de activitate, dacă e să trecem în revistă portofoliul de clienţi. E destul să amintim aici companii precum OMV Petrom, Lafarge, Transgaz, Termoelectrica şi mulţi alţii.

Şi poate cel mai important, merită amintit că Radu Merlă cu a sa Oil Depol are din toamna anului trecut un contract de 14,5 milioane de dolari pentru servicii de eliminare a deşeurilor într-un program de forare în Marea Neagră, contract cu gigantul Exxon.

 

Tag Cloud