Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sat07132024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie OMV Petrom a inaugurat cel mai modern centru de vizualizare 3D a zăcămintelor din Europa, o investiție de 500 de mii de euro

OMV Petrom a inaugurat cel mai modern centru de vizualizare 3D a zăcămintelor din Europa, o investiție de 500 de mii de euro

Screen Shot 2014-07-29 at 14.45.39

OMV Petrom a inaugurat marți cel mai modern Centru de Vizualizare 3D din Europa și primul de acest gen din România. Centrul le permite inginerilor să vizualizeze, în mod 3D, imagini ale zăcămintelor de petrol şi gaze pe un ecran cu o lățime de 4 metri și o înălțime de 2 metri. Acuratețea imaginii este remarcabilă, rezoluția ecranului gigant fiind de 8 ori superioară celei a unui televizor cu ecran HD.

Centrul de Vizualizare este situat în Petrom City şi este primul de acest fel din grupul OMV.

Centrul de Vizualizare 3D asigură o mai bună înțelegere a substraturilor geologice cu ajutorul imaginilor 3D generate pe baza datelor obținute în urma studiilor seismice 3D şi a studiilor tehnice. 

“Noul Centru de Vizualizare permite îmbunătățirea procesului de analiză a datelor geologice şi a planurilor tehnice. Putem vizualiza informațiile până în cel mai mic detaliu, iar vizualizarea în mod 3D ne poate ajuta să prevenim erorile şi omisiunile din procesul de analiză. De asemenea, Centrul de Vizualizare încurajează colaborarea între diferitele părți implicate – de la geologi la specialiști în explorare, ingineri de foraj –, fiind astfel posibilă luarea unor decizii în mod rapid. Dacă înainte, prin metodele tradiționale, procesul de luare a unei decizii putea dura şi trei săptămâni, acum, sperăm să facem acest lucru numai după o singură întâlnire în Centrul de Vizualizare 3D, cu toate părțile implicate”, a declarat Gary Ingram, Director în cadrul diviziei Explorare si Producție.

Investițiile în Centrul de Vizualizare însumează aproximativ 500.000 de euro. Suma acoperă amenajarea sălii speciale, achiziția şi instalarea ecranului 3D, a proiectorului, a oglinzilor şi a softului dedicat. Datele proiectate pe ecranul 3D sunt produse cu ajutorul unui software dedicat pentru modelarea zăcămintelor.

Tag Cloud