Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Tue04162024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie GSP intră în prelungiri cu credite de circa 30 mil. dolari de la EximBank

GSP intră în prelungiri cu credite de circa 30 mil. dolari de la EximBank

Grup Servicii Petroliere

 Grup Servicii Petroliere, compania controlată de milionarul român Gabriel Comănescu, îşi prelungeÅŸte cu doi ani mai multe linii de credit de la EximBank, indică o hotărâre a AGEA a companiei. Suma acestor credite, transformată în dolari, este de circa 30 de milioane de dolari.

Prima linie de credit căreia i se prelungeşte valabilitatea până în 11 decembrie 2015 este formată din opt milioane de dolari şi de circa 38,6 milioane de lei, un credit multi-valută care din 14 decembrie 2011 s-a modificat de trei ori prin acte adiţionale.

O altă linie de credit este de 31,5 milioane de lei care, de asemenea, din 14 decembrie 2011 s-a modificat de trei ori prin acte adiţionale.

Pentru ambele linii de credit s-a prelungit şi valabilitatea garanţiilor şi s-a mai adăugat o ipotecă de rang I asupra unei hale atelier de întreţinere din Constanţa, construită pe un teren concesionat de stat.

Renumita companie românească de foraj petrolier marin intenţionează, printre altele, să îşi extindă activităţile în nordul Rusiei şi să cumpere noi platforme de foraj. Aşa cum scria Energy Report, în a doua jumătate a lunii aprilie, GSP a hotărât deschiderea unei filiale în Moscova, pe una dintre străzile de business ale capitalei Rusiei.

Printre planurile GSP se mai numără şi dublarea numărului de platforme de la şase câte sunt în prezent dar şi achiziţia a două nave destinate operaţiunilor de foraj marin.

Acţionarii GSP sunt Upetrom Group Management (90% deţinere, controlat tot de Gabriel Comănescu), Gabriel Comănescu (5%) şi RCI Grup de Consultanţă (5%).

 

Tag Cloud