Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Mon09162024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Gigantul Belectric mai renunţă la 8 fotovoltaice din România. A lichidat 11 în total

Gigantul Belectric mai renunţă la 8 fotovoltaice din România. A lichidat 11 în total

panouri solare

După ce anul trecut a finalizat un parc fotovoltaic în Teleorman, Belectric Gmbh, unul dintre cei mai mari dezvoltatori mondiali de parcuri cu panouri solare a început să renunţe la firmele de profil de pe plan local. Dacă în ianuarie a hotărât să dizolve şi să lichideze trei proiecte din România, recent a hotărât să mai renunţe la opt, indică documente ale firmelor de proiect unde este asociat Belectric România, consultate de Energy Report.

Ultimele firme de proiect asupra cărora s-au luat hotărâri de dizolvare şi lichidare îi au ca asociaţi pe Belectric România şi DD Exploring Imobiliar, ambele reprezentate legal de către administratorul Dieter Hepp.

Firmele în cauză sunt: Solar Energy Titan, Solar Energy Beta, Solar Energy Jupiter, Solar Energy Safir, Solar Energy Kapa, Solar Energy Porta, Solar Energy Omicron şi Solar Energy Coral.

În ianuarie, aceeaşi doi asociaţi, Belectric Romania şi DD Exploring, au hotărât să dizolve şi să lichideze Solar Energy Uranus, Solar Energy Saturn şi Solar Energy Apollo.

Să amintim că nemţii au finalizat în primăvara trecută parcul fotovoltaic Mavrodin din Teleorman cu o investiţie de 23,5 milioane lei, la o putere instalată de 5,465 MWP. Aceştia au dezvoltat parcul prin intermediul firmei Solar Power Energy, care îi are printre asociaţi pe germanii de la Hoch.Rein, pe românii de la Dacrom Trade şi DD Exploring. DD Exploring, la rândul, avea ca asociat unic pe Hedima Verwaltungs.

Marele investitor german a beneficiat de 70% asistenţă nerambursabilă pentru proiectul din Teleorman. În plus, dacă la finalizarea din primăvara trecută, investiţia a căzut la doar 23,5 milioane lei, la depunerea documentaţiei în anul 2010 se preconiza o investiţie de 85 de milioane de lei la o putere instalată mai redusă, de 5,1 MWp.

De atunci însă a avut loc o evoluţie tehnologică dar s-a intensificat şi concurenţa, astfel că au scăzut costurile de construcţie. Pe de altă parte însă, tot de atunci s-au redus şi numărul de certificatele verzi acordate, astfel că tot mai mulţi investitori aleg să renunţe la proiecte.

Tag Cloud