Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Tranzacţie fotovoltaică între americani, la Scorniceşti

Tranzacţie fotovoltaică între americani, la Scorniceşti

fotovoltaic 59047500

Power Clouds, o companie cu sediul central în Miami, a construit în anii din urmă cinci parcuri fotovoltaice în România, în care ar fi investit peste 20 de milioane de dolari, după cum declara în toamna trecută directorul general al companiei, Roberto Forlani.

Săptămânile trecute a avut loc o tranzacţie cu unul dintre parcuri prin care 95% din părţile sociale au fost transferate unei alte companii din SUA, indică un document al companiei de proiect, consultat de Energy Report.

Este vorba despre “Parc Solar Moldoveni” din oraşul Scorniceşti, sat Piscani iar noua companie care controlează proiectul solar este World Assurance Group din New York.

Conform PUZ-ului emis în anul 2013 de primăria oraşului Scorniceşti, proiectul parcului presupune un teren studiat de 4,8 hectare. Terenul a fost prima dată un teren agricol extravilan căruia i-a fost schimbată destinaţia în intravilan industrial.

Din toată suprafaţa de 4,8 ha studiată, centrala fotovoltaică ocupă 1,7 ha.

După tranzacţie, Power Clouds mai deţine doar 4,5% din proiect iar Roberto Forlani 0,5%.

 

Tag Cloud