Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu04182024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Parc fotovoltaic de 1 MW, vândut cu 150.000 € în Giurgiu

Parc fotovoltaic de 1 MW, vândut cu 150.000 € în Giurgiu

parc solar mic

Doi dintre asociaţii români care deţineau 93% din SAG Fotovoltaice, operatorul unui parc cu panouri solare de 0,98 MW din Giurgiu şi-au vândut părţile sociale celui de-al treilea asociat, italian, care deţinea restul de 7% din firmă. Italianul a plătit pentru cei 93% suma de 143.000 de euro, indică un document al SAG Fotovoltaice, consultat de Energy Report.

Terenul cu centrala fotovoltaică este de 1,7 hectare şi este în localitatea Ghimpaţi din Giurgiu. SAG a primit autorizaţie de construire în aprilie 2013. Tot în acea perioadă, firma a primit şi avizul de racordare la reţea de la Enel Distribuţie Muntenia.

Pentu construirea parcului fotovoltaic, MG Construction & Investment a constituit SAG Fotovoltaice un drept de superficie cu titlu gratuit asupra terenului de mai sus.

În acelaşi document consultat de Energy Report s-a hotărât ca SAG Fotovoltaice să cumpere de la MG Construction & Investment întregul drept de proprietate asupra terenului de 1,7 hectare cu preţul de 40.000 de euro.

După cum se poate lesne observa, aceste preÅ£uri de achiziÅ£ie sunt cu mult mai mici decât sumele astronomice vehiculate în ultima perioadă de ordinul a 1,5 milioane de euro pentru instalarea unui MW în panouri fotovoltaice. PreÅ£urile de achiziÅ£ie au fost influenÅ£ate în ultimul an ÅŸi de legislaÅ£ia instabilă a  certificatelor verzi.  Asupra acestor aspecte vom reveni însă mai detaliat în articole viitoare.

 

Tag Cloud