Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu04182024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Bani pentru campania electorală? Un mare sponsor PSD vinde un parc cu panouri solare

Bani pentru campania electorală? Un mare sponsor PSD vinde un parc cu panouri solare

psd 2

Omul de afaceri Mihai Rotaru, unul dintre cei mai mari sponsori ai PSD la nivel naţional din ultimii ani a hotărât să cesioneze părţile sociale ale Xalandine Energy, firma care deţine un parc fotovoltaic de 5 MW în localitatea Leu din Dolj, indică un document consultat de Energy Report.

Parcul cu panouri solare se întinde pe circa 13,6 hectare ÅŸi are o putere instalată de 5.440 kW. Acesta e deja racordat la sistemul de distribuÅ£ie al CEZ după ce a primit  autorizaÅ£ie de înfiinÅ£are de la ANRE încă din vara anului trecut.

Asociaţii Xalandine Energy sunt Mihai Rotaru cu 60% şi Alexandrina Rotaru cu 40% şi ambii au hotărât să-şi cesioneze părţile sociale unor cumpărători din afara companiei.

Omul de afaceri este un important jucător pe piaÅ£a de capital, e prezent direct ÅŸi indirect  în acÅ£ionariatul  SIF Moldova ÅŸi controlează marea companie de construcÅ£ii Rotary. Acesta a finanÅ£at PSD-ul în anul 2012 cu 140.000 de lei, după ce în anul 2009 a finanÅ£at acelaÅŸi partid cu peste 200.000 de lei. Rotaru este în bune relaÅ£ii de afaceri cu Andrei Hrebenciuc, fiul politicianului Viorel Hrebenciuc.

Rămâne de văzut dacă Rotaru va finanţa şi actuala campanie electorală a PSD şi a lui Victor Ponta. S-ar putea să nu aibă însă încotro, dacă se aude că tocmai a vândut un parc cu panouri solare.

 

Tag Cloud