Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Banca Feroviară finanţează un parc fotovoltaic lângă Bucureşti, pe autostrada A1

Banca Feroviară finanţează un parc fotovoltaic lângă Bucureşti, pe autostrada A1

Banca feroviara

Vehiculul investiţional Deal Properties şi-a luat numele nu de la “deal”-ul englezesc ci de la Bolintin Deal, localitate situată în zona kilometrului 26 pe autostrada A1 şi unde urmează a ridica un parc fotovoltaic cu peste 4.000 de panouri solare. Pentru refinanţarea parţială a investiţiei, firma a apelat la Banca Comercială Feroviară care, împreună cu CEC, sunt singurele două bănci rămase cu capital privat majoritar românesc pe plan local.

NQE Holdings, o companie controlată de două firme înregistrate în Cipru şi tranzacţionată la Bursa de Valori Bucuresti are ca punct pe ordinea de zi la AGEA o garanţie pentru un credit al Deal Properties (o fideiusiune). Fideiusiunea se aplică finanţării pe care o va acorda Banca Feroviară pentru parcul fotovoltaic de lângă Bucureşti, în zona centrelor logistice.

Condiţiile contractului de credit

Principalul va fi de 800.000 de euro iar dobânda va fi variabilă: dobânda de bază Euribor 3M şi marja obligatorie de 7,5 p.a. Perioada de rambursare a creditului este de 120 de luni.

Destinaţia creditului este refinanţarea parţială a parcului fotovoltaic dar şi restituirea unui împrumut acordat de NQEH către Deal Properties.

Parcul cu panouri solare

Parcul este în intravilanul localităţii Bolintin Deal şi are o suprafaţă totală de 24,762 metri pătraţi (circa 2,5 hectare), format din două loturi reunite. Terenul este proprietatea Deal Properties şi are o deschidere de circa 100 m la A1.

Forma terenului permite instalarea a circa 4.444 panouri fotovoltaice, care ar urma să aibă o capacitate instalată de 1.090 Kwp (1.09 MWp).

Banca Feroviară este condusă de omul de afaceri Valer Blidar iar în acţionariat mai sunt Atelierele CFR Griviţa, Astra Vagoane Călători şi SC Tristar, ultimele două controlate tot de Blidar, cel mare a pus bazele acestei bănci în urmă cu patru ani.

Tag Cloud