Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri04192024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Gică Popescu renunţă la încă 5 proiecte eoliene şi fotovoltaice

Gică Popescu renunţă la încă 5 proiecte eoliene şi fotovoltaice

gica-popescu 2

Zilele trecute, Energy Report a scris în exclusivitate cum Gică Popescu a renunţat la un proiect cu panouri solare. Imediat după această decizie de renunţare, fostul mare fotbalist a hotărât să desfiinţeze cinci proiecte, fotovoltaice şi eoliene, prin dizolvare şi lichidare. Toate astea după ce în urmă cu doar câteva luni, fostul căpitan al naţionalei de fotbal spunea: „în toamnă, demarez şi proiectele pe care le mai am în energie“. Nu trebuie uitat nici că, în anii din urmă, Popescu era prezentat prin presă drept unul dintre marii investitori locali în energii regenerabile.

Să lăsăm însă vorbele deoparte, despre ce promitea Gică Popescu, şi să trecem la… fapte. La fel ca în cazul proiectului Solver Energie, despre care scriam zilele trecute, şi în proiectele pe care le-a dizolvat, a fost împreună cu Sorin Lungu, cu care a mai făcut “afaceri” şi la echipa de fotbal FC Chindia. Cei doi aveau în aceste firme de energie regenerabilă  deţineri de părţi sociale de 55% (Gică Popescu) şi 45% (Lungu).

În hotărârile de dizolvare şi lichidare ale fiecărei firmei în parte se precizează că “societatea nu are datorii faţă de bugetul de stat, furnizori sau alţi creditori, iar patrimoniul net constând în numerar, ce va rămâne după achitarea taxelor pentru dizolvarea şi radierea soceităţii, va fi distribuit în cote egale asociaţilor”.

Proiectele desfiinţate sunt: Insol Development Energie, Reuscal Solar, Reussolar, Romspa Development Energie şi Pimen GP.

Dintre aceste firme, cea mai cunoscută este Pimen, care este unul din vehiculele prin intermediul căruia Gică Popescu intenţiona să construiască un parc eolian în zona localităţii Văcăreni, din judeţul Tulcea.

Tot pe sectorul eolian, Popescu a mai înfiinţat firmele Global Legal Asistance şi Energie Investment Group, prin intermediul cărora vroia să ridice turbine eoliene în aceeaşi zonă.

Amintim că în anii trecuţi, Gică Popescu a pus bazele unui mare parc eolian în Tulcea, la Văcăreni, cumpărând sute de hectare de teren pentru ridicarea a 50 de turbine eoliene. De atunci, multe dintre planurile sale măreţe au dispărut.

E clar că afacerile din fotbal sunt mult mai profitabile pentru Gică Popescu decât cele din energie.

Tag Cloud