Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sat04202024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Nu eşti “băiat deştept” dacă nu ai şi fotovoltaice. Milionarul Nelu Coman, directorul Transenergo, a mai început un proiect cu panouri solare

Nu eşti “băiat deştept” dacă nu ai şi fotovoltaice. Milionarul Nelu Coman, directorul Transenergo, a mai început un proiect cu panouri solare

solar fotovoltaic

Milionarul Nelu Coman, directorul Transenergo, a mai început un proiect cu panouri solare, Photovoltaic Slobozia 1, proiect demarat în asociere cu Victor Dobrescu, persoană cu care milionarul are relaţii de afaceri mai vechi. Transenergo nu e la prima aventură de acest gen. Aşa cum scria tot Energy Report zilele trecute, furnizorul de electricitate şi gaze naturale a preluat în septembrie 97,62% dintr-un parc cu panouri solare din localitatea Salcuta din Damboviţa.

Transenergo, firmă ca şi abonată în ultima perioadă la furnizarea de energie pentru RATB, fapt care a facut presa sa o integreze in categoria "băieţilor destepţi" din energie, a mai cumpărat în primăvară prin Transenergo Microhidro şi toate cele cinci microhidrocentralele de la Energy Holding, după ce aceasta din urmă le-a cumpărat de la Hidroelectrica în anul 2004 cu 46,17 miliarde de lei vechi.

Transenergo a avut anul trecut un profit net de 10,3 milioane de lei (circa 2,3 milioane de euro), de peste două ori mai mare comparativ cu 2011, şi a raportat afaceri în urcare cu 30,9%. Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 722,5 milioane de lei (162,3 milioane de euro).

Compania a avut anul trecut o cotă de 1,43% pe piaţa concurenţială a furnizării de energie electrică iar pe piaţa en-gros de gaze naturale a avut o cotă de 0,14%.

După ultimele schimbări ale deţinerilor din companie, Transenergo este controlată de Rada Coman, care deţine 63,43%. Soţul acesteia, Nelu Coman, are o participaţie de 6,35%, iar 30,22% din acţiuni sunt deţinute de Iosif Brăzdău.

Tag Cloud