Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Apple investește 850 mil $ într-un parc solar, care va alimenta sediul și magazinele companiei din California

Apple investește 850 mil $ într-un parc solar, care va alimenta sediul și magazinele companiei din California

apple-energy-650-430

Apple, devenită recent prima companie cotată pe bursă la o valoare mai mare de 700 de miliarde de dolari, va investi, în partenerial cu First Solar Inc, 850 milioane dolari într-un parc solar care va genera suficienta putere pentru a alimenta noul sediu al gigantului american, cele 52 de magazine de vânzare cu amănuntul din California și centrul său de calcul din același stat.

Apple va fi cel mai mare consumator de energie care urmează a se alimenta cu energia produsă de respectivul parc solar, construit pe 2900 de acri în Monterey County, la sud de San Francisco Bay Area, unde este situat sediul Apple.

CEO-ul Apple Tim Cook a declarat, potrivit CNBC, că gigantul american este extrem de preocupat de schimbările climatice. El a adăugat că centrele IT ale companiei sunt deja alimentate din diverse forme de energie regenerabilă.

Ferma din Monterey County ar oferi suficienta energie pentru a alimenta aproape 60.000 de locuințe, a mai precizat Cook. Parcul din California va fi al patrulea parc de acest tip finanțat de Apple, care mai are două astfel de facilități în Carolina de Nord și una în Nevada.

Parcul, cu o capacitate de 280 de megawați, va fi construit de First Solar Inc, companie cu sediul în Arizona. Apple a semnat deja un contract de 25 de ani pentru rezervarea unei cantități de energie electrică de 130 de megawati din capacitatea totală a parcului.

First Solar Inc. a anunțat deja că energia solară rămasă va fi vândută către Pacific Gas & Electric, compania de utilități cea mai mare din California de Nord.

Construcția va începe în cursul acestui an, iar proiectul ar trebui să fie finalizat până la sfârșitul anului 2016.

Valoarea de piață a Apple a crescut la 710,70 miliarde de dolari, după anunțul semnării parteneriatului cu First Solar INC.

Tag Cloud