Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Tue02272024

Last updateFri, 02 Feb 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Hidro si Geotermala Directorul general de la ISPH-ul lui Dan Ioan Popescu, revocat din funcţie

Directorul general de la ISPH-ul lui Dan Ioan Popescu, revocat din funcţie

microhidrocentrala

Ştefan Lefter, directorul general al Institutului de Studii şi Proiectări Hidroenergetice (ISPH), a fost revocat din funcţie fiind în acelaşi timp revocat şi din calitatea de membru al Consiliului de Administraţie, indică o hotărâre recentă a ISPH, consultată de Energy Report.

Institutul s-a făcut remarcat în ultimii ani, printre multele lucrări de amploare, şi prin faptul că a avut drept de exclusivitate asupra a zeci de contracte cu Hidroelectrica  pe asistenţă tehnică, studii de fezabilitate, proiecte tehnice etc. Interesant e că multe dintre acestea au fost făcute prin  încredinţare directă, fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare.

În cadrul aceleiaşi AGOA în care a fost revocat directorul general, ISPH a hotărât de asemenea numirea pentru trei ani a auditorului extern Guţu Audit Consulting.

De asemenea, s-au aprobat cu majoritatea celor prezenţi la AGOA demisiile membrilor CA Lavinia Voicu şi Liri Management.

Ca preşedinte al Consiliului de Administraţie a fost ales fostul ministru Dan Ioan Popescu pentru o perioadă de trei ani.

De altfel, Institutul de Studii şi Proiectări Hidroenergetice este controlat conform ultimelor informaţii tocmai de Dan Ioan Popescu.

Printre hotărârile recente ale companiei o mai amintim pe aceea că vor să vândă microhidrocentralele MHC Tomşani 1-3 cu un preţ minim de 5,5 milioane de euro.

Adunarea acţionarilor a împuternicit Consiliul de Administraţie, al cărui preşedinte este Dan Ioan Popescu (fostul ministru al Economiei în guvernarea Năstase), să negocieze şi să semneze actele în vederea vânzării.

Microcentralele de la Tomşani au fost supuse în ultimele luni unui amplu proces de retehnologizare, împreună cu microhidrocentralele Novaci 2-5.

Amintim tot aici că ISPH a hotărât în vară să ia un credit de până la 6 milioane de lei de la BRD, garantând în acest sens tocmai cu terenurile şi microhidrocentralele Tomşani 1-3 din Vâlcea.

Ca scurt istoric, amintim că ISPH are o veche tradiţie în domeniul proiectării marilor lucrări de construcţii şi infrastructură şi nu doar în domeniul proiectării. Compania s-a format cu acest nume în 1963 când departamentul hidroenergetic, care exista din anul 1949 în cadrul Institutului de Studii şi Proiectări Energetice (ISPE) a fuzionat cu Întreprinderea de Cercetări şi Studii Energetice (ICSE).

 

Tag Cloud