Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Hidro si Geotermala Un “băiat deştept” din energie vrea păsuire pentru credite de peste 100 milioane lei. Garantează cu un Bentley, terenuri şi apartamente

Un “băiat deştept” din energie vrea păsuire pentru credite de peste 100 milioane lei. Garantează cu un Bentley, terenuri şi apartamente

microhidrocentrala a

Cumpărător al microhidrocentralelor de la Energy Holding şi abonat în ultimii ani la furnizarea de energie pentru RATB, fapt care a făcut presa să integreze compania în categoria "băieţilor destepţi" din energie, Transenergo-ul milionarului Nelu Coman a hotărât săptămânile trecute împreună cu acţionarii companiei, prelungirea cu un an a mai multor facilităţi de credit acordate de Banca Transilvania, conform unor documente consultate de Energy Report.

Este vorba, pe rând, de prelungirea unui PGE de 52,35 milioane lei, un LC de 27,35 milioane lei, a unei linii de credit şi a plafonului de emitere contragaranţii de 15 milioane lei, prelungirea unei facilităţi de credit de 6 milioane de lei dar şi majorarea acesteia cu un milion de lei.

Printre garanţiile aferente facilităţilor se numără o ipotecă mobiliară pe un Bentley Azure, ipoteci imobiliare asupra unor terenuri ale companiei din Voluntari, Otopeni, Cernica,  apartamente din Bucureşti pe străzi precum Bulevardul Dacia, Th. Speranţia precum şi cu ipoteci reale mobiliare/cesiuni pe mai multe creanţe pe curentul furnizat unor companii printre care OMV, Electrica Furnizare, GDF Suez şi multe altele.

Printre afacerile pe care le-a mai început recent milionarul se numără şi un proiect cu panouri solare, Photovoltaic Slobozia 1 după ce anul trecut a preluat  97,62% dintr-un parc cu panouri solare din localitatea Salcuta din Damboviţa.

Pe hârtie, Transenergo com, furnizor de electricitate şi gaze naturale, este controlată de Rada Coman, care deţine 63,43%. Soţul acesteia, Nelu Coman, are o participaţie de 6,35%, iar 30,22% din acţiuni sunt deţinute de Iosif Brăzdău.

 

Tag Cloud