Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Wed07242024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Biocombustibili Proiect pe biogaz desfiinţat, în Târgu Secuiesc. Compania e a soţiei fostului primar, condamnat pentru luare de mită dar apoi achitat

Proiect pe biogaz desfiinţat, în Târgu Secuiesc. Compania e a soţiei fostului primar, condamnat pentru luare de mită dar apoi achitat

proiect biogaz

Compania TCG Bioenergy, care ar fi urmat să dea căldură instituţiilor publice din oraşul Târgu Secuiesc după punerea în funcţiune a unei centrale termice pe biogaz, potrivit unei hotărâri a CL din 2010, s-a desfiinţat, indică un document al companiei, consultat de Energy Report.

Dacă vă întrebaţi cine deţine compania, vă spunem că TCG Bioenergy o are ca asociat unic pe Rácz Enikő, soţia lui Rácz Károly, primarul din 2010 al oraşului Târgu Secuiesc.

Încă din anul 2010, Consiliul Local al Municipiului Târgu Secuiesc (judeţul Covasna), a hotărât să colaboreze cu TCG prin constituirea unui aport în natură constând într-un teren cu suprafaţa de 3.000 mp situat în mun. Târgu Secuiesc str. Gării fn., teren cu valoare estimativă de 434.360 lei.

Întelegerea iniţială a fost ca la data punerii în funcţiune a centralei termice pe biogaz, oraşul să preia necesarul de energie termică pentru încălzirea instituţiilor publice din mun. Târgu Secuiesc.

De asemenea, Consiliul Local ar fi urmat să beneficieze şi de o cotă parte de 10% din profitul net al  TCG Bioenergy, în formă de dividende, înaintea reparizării pe destinaţii.

În încheiere nu o să mai intrăm în prea multe detalii. Vom spune doar că Rácz Károly nu mai e primar şi că a fost condamnat în decembrie 2013 de Tribunalul Covasna la patru ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită în formă continuată dar a fost achitat apoi de Curtea de Apel Braşov.

Hotărârea de desfiinţare a firmei a fost luată de soţia fostului primar săptămânile trecute.

 

Tag Cloud