Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri07192024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica CE Oltenia ia 100 mil. lei de la Raiffeisen pe electricitatea vândută la Enel, E.ON, CEZ şi OMV Trading

CE Oltenia ia 100 mil. lei de la Raiffeisen pe electricitatea vândută la Enel, E.ON, CEZ şi OMV Trading

complexul-energetic-oltenia

Complexul energetic Oltenia va accesa o facilitate de factoring fără recurs cu Raiffeisen Bank cu valoare de până la 100 milioane de lei pentru creanţele Enel Energie Muntenia, Enel Distribuţie Banat, Enel Distribuţie Dobrogea, E.On Energie, CEZ Vânzare şi OMV Trading, indică o hotărâre a AGEA a companiei, consultată de Energy Report.

De asemenea, compania şi-a prelungit alte două facilităţi de credit cu valoare cumulată de 208 milioane lei. Este vorba despre prelungirea cu un an calendaristic a unui contract de facilitate de linie de credit multiopţională de 55 de milioane de lei încheiat cu Alpha Bank şi de prelungirea până la 31 ianuarie 2015 a unei facilităţi de credit overdraft de 153 milioane de lei de la Raiffeisen Bank.

Printre cele mai recente credite luate de Complexul Energetic Oltenia îl amintim aici şi pe cel de circa 200 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), bani destinaţi reabilitării şi modernizării grupului energetic nr. 6 din cadrul sucursalei energetice Turceni.

Conform valorilor estimate de compania, CE Oltenia a avut anul trecut o cifră de afaceri de 2,6 miliarde lei. Profitul din exploatare a fost de circa 157 milioane de lei iar profitul din activitatea financiară de circa 143 de milioane de lei, ceea ce dă un profit brut de circa 300 milioane de lei.

Tot în cifre aproximative, marele complex energetic a beneficiat de o producţie de lignit de 23 milioane de tone şi a produs cam 12 TWh de energie electrică.

În ceea ce priveşte creanţele, cu care compania s-a ajutat în nenumărate rânduri ca să acceseze credite anul trecut, acestea s-au ridicat în 2013 la 770 milioane de lei.

Tag Cloud