Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Tue05282024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Cumpărătorul microhidrocentralelor de la Energy Holding ia 10 mil. lei de la CEC pentru finanţarea activităţii curente

Cumpărătorul microhidrocentralelor de la Energy Holding ia 10 mil. lei de la CEC pentru finanţarea activităţii curente

microhidrocentrala 3

 Catalogat frecvent ca fiind unul dintre “băieţii deştepţi” din energie după ce firma sa Transenergo a fost ca abonată o perioadă la furnizarea de energie pentru RATB, milionarul Nelu Coman a hotărât recent să ia 10 milioane de lei de la CEC Bank pe o perioadă de 24 de luni pentru finanţarea activităţii curente, indică un document al Transenergo, consultat de Energy Report.

Printre garanţii, Transenergo are o ipotecă de rang 2 asupra unui parc fotovoltaic deţinut de firma Simico Prod Factory (parte a grupului Transenergo) dar şi cesiunea de contracte furnizare energie electrică care să acopere minim 150% din valoarea expunerii în orice moment. Cash-ul colateral pentru acest credit este 10% din valoarea creditului.

Să mai amintim că Nelu Coman, care este şi cumpărătorul microhidrocentralelor de la Energy Holding şi-a prelungit în primăvară cu un an a mai multe facilităţi de credit de peste 100 de milioane de lei, acordate de Banca Transilvania către Transenergo, conform unor documente consultate de Energy Report.

A fost vorba, pe rând, de prelungirea unui PGE de 52,35 milioane lei, un LC de 27,35 milioane lei, a unei linii de credit şi a plafonului de emitere contragaranţii de 15 milioane lei, prelungirea unei facilităţi de credit de 6 milioane de lei dar şi majorarea acesteia cu un milion de lei.

Printre garanţiile aferente facilităţilor s-au numărat o ipotecă mobiliară pe un Bentley Azure, ipoteci imobiliare asupra unor terenuri ale companiei din Voluntari, Otopeni, Cernica,  apartamente din Bucureşti pe străzi precum Bulevardul Dacia, Th. Speranţia precum şi cu ipoteci reale mobiliare/cesiuni pe mai multe creanţe pe curentul furnizat unor companii printre care OMV, Electrica Furnizare, GDF Suez şi multe altele.

În acte, Transenergo este controlată de Rada Coman, care deţine 63,43%. Soţul acesteia, Nelu Coman, directorul Transenergo, are o participaţie de 6,35% iar 30,22% din acţiuni sunt deţinute de Iosif Brăzdău.

 

Tag Cloud