Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Şeful Energy Holding, revocat din funcţie

Şeful Energy Holding, revocat din funcţie

Energy Holding

 

Asociaţii companiei Energy Holding l-au revocat din funcţia de administrator pe Costin Radu Alexandrescu, care a ocupat şi funcţia de preşedinte al Energy Holding, indică o hotărâre recentă a companiei, consultată de Energy Report.

Ca nou administrator a fost numit pe o perioadă nelimitată Codruţ Manea, în vârstă de doar 36 de ani, cel care a fost înainte Director General Adjunct.

Înainte de a fi preşedinte, Alexandrescu a fost şi director de vânzări în cadrul diviziei Furnizare Energie Electrică a companiei.

Compania Energy Holding a fost mai prezentă în presă în ultimii ani ca urmare a curentului cumpărat de la Hidroelectrica mai ieftin decât pe piaţă. A fost motivul pentru care compania a fost catalogată ca făcând parte dintre “băieţii deştepţi” din energie.

Compania a cumpărat şi cinci microhidrocentrale de la Hidroelectrica în anul 2004, cu 46,17 miliarde de lei vechi. La niciun an de la deconectarea de la contractele de curent ieftin al Hidroelectrica însă, deţinerea microhidrocentralelor nu mai părea o afacere, astfel că s-a anunţat printr-o hotărâre că le-a vândut. Culmea, nu oricui, ci unui alt “băiat deştept” de pe intermedierile de energie, Transenergo Microhidro, aparţinătoare de Transenergo.

Transenergo, firma cumpărătoare a microhidrocentralelor, este o firmă ca şi abonată în anii trecuţi la furnizarea de energie pentru RATB.

În plus, la începutul lunii ianuarie a anului în curs, Tribunalul Bucureşti a respins ca neîntemeiată contestaţia formulată de Energy Holding împotriva măsurii administratorului judiciar Euro Insol al Hidroelectrica de denunţare a contractului de vânzare – cumpărare a energiei electrice nr. 33CE/14.01.2004.

Totodată, instanţa a obligat contestatoarea Energy Holding la plata către Hidroelectrica  a tuturor cheltuielilor de judecata în sumă de 412.825,20 lei.

Energy Hoding a contestat încă din iulie 2012 o măsură a administratorului judiciar al Hidroelectrica de denunţare a contractului de vânzare – cumpărare a energiei electrice.

Mai precis, în primul ciclu procesual, Tribunalul Bucureşti a respins ca inadmisibilă contestaţia formulată de Energy Holding, soluţia instanţei de fond fiind casată de Curtea de Apel.

La rejudecare, în 17 decembrie 2014, Tribunalul Bucureşti a soluţionat cauza pe fond, pronunţarea fiind amânată până la  6 ianuarie 2015, când a respins ca neintemeiată contestaţia Energy Holding împotriva deciziei administratorului judiciar.

 

Tag Cloud