Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Majoritatea incendiilor din locuinţe sunt provocate de echipamentele electrice sau de încălzire defecte, susţine E.On

Majoritatea incendiilor din locuinţe sunt provocate de echipamentele electrice sau de încălzire defecte, susţine E.On

incendii

 

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi E.ON România au de doi ani un parteneriat pentru informarea, prevenirea şi conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie. Este primul parteneriat de acest fel încheiat între IGSU şi o companie din sectorul energetic din România. Întâmplător sau nu, de la începutul acestei colaborări, numărul incendiilor de locuinţe şi cel al victimelor s-au redus.

Majoritatea incidentelor au fost provocate de coşurile de fum fără protecţie, defecte sau neprotejate faţă de elementele combustibile (circa 34%), precum şi de utilizarea unor instalaţii şi echipamente electrice defecte sau improvizate (cca. 23%) iar 16% de mijloace de încălzire defecte, improvizate sau nesupravegheate, informează E.On.

Compania susţine că după primii doi ani de parteneriat, numărul incendiilor la locuinţe s-a redus cu 6% iar cel al victimelor cu 12%.

Printre altele, compania s-a ocupat de dotarea structurilor operative din cadrul IGSU cu 100 de detectoare portabile multigaz, în vederea creșterii nivelului de siguranță a echipelor de intervenție. De asemenea, a realizat 43 de standuri mobile, câte unul pentru fiecare inspectorat județean pentru situații de urgență și inspectoratul general. Standurile sunt utilizate pentru punctele mobile de informare preventivă.

„Suntem încurajaţi de faptul că în aria de acoperire a companiilor E.ON România constatăm o scădere considerabilă a numărului victimelor intoxicaţiilor cu monoxid de carbon şi a cazurilor soldate cu decese (...) cea mai mare parte a investiţiilor noastre merge an de an către modernizarea reţelelor pentru a le aduce cât mai aproape de standardele occidentale”, a declarat Frank Hajdinjak, director general al E.ON Romania.

De la venirea sa pe piaţa locală din 2005 şi până în prezent, grupul E.ON din România susţine că a investit în total peste 1,1 miliarde de euro, în principal în reabilitarea şi modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate.

 

Tag Cloud