Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu04182024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Contabilitate si Fiscalitate Profitul operațional al GDF Suez Energy a crescut cu 2,35% în S1 2015, inclusiv ca urmare a majorării tarifelor de distribuție

Profitul operațional al GDF Suez Energy a crescut cu 2,35% în S1 2015, inclusiv ca urmare a majorării tarifelor de distribuție

GDF Suez 2

Profitul operațional al GDF Suez Energy România a crescut cu 2,35% în primul semestru al anului, comparativ cu perioada similară din 2014, la 426,7 milioane lei, se arată în situațiile financiare semestriale ale companiei.

Potrivit documentului citat, această majorare s-a datorat impactului tarifelor de distribuție medii mai mari consemnate în primul trimestru al anului, parțial compensate de o reducere a acestora de la 1 aprilie, creșterii ușoare a volumelor de gaze vândute, inclusiv ca urmare a câștigării de noi clienți, precum și prețurilor mai mici la gaze din import, parțial compensate de majorarea celor la gaze din producția internă.

La majorarea profitului operațional al GDF Suez Energy au contribuit și veniturile ușor mai ridicate obținute din valorificarea producției de electricitate și din vânzarea certificatelor verzi primite ca subvenții de parcurile eoliene deținute de companie prin subsidiarele Brăila Winds și Alizeu Eolian.

"Condițiile de vânt favorabile, capturate printr-un management corespunzător al producției, au fost compensate parțial de efectul negativ al prețurilor certificatelor verzi, care au rămas la nivelul minim acceptat (de legislația în vigoare – n.r.)", se afirmă în raportul semestrial al GDF Suez Energy.

Profitul net al companiei a crescut cu 1,3% în primul semestru din 2015, la 351,28 milioane lei. Cifra de afaceri s-a majorat cu 8,74%, la 2,536 miliarde lei.

GDF Suez Energy România, din grupul francez GDF Suez a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 4,3 miliarde de lei (976,8 milioane de euro), în creştere cu 5% faţă de 2013, însă profitul net al companiei a scăzut cu 1%, la 443,1 milioane de lei (99,8 milioane de euro).

Afacerile companiei au fost susţinute anul trecut de creşterea cu 7% a vânzărilor de gaze naturale, ca urmare a majorării tarifelor de distribuţie, dar au fost trase în jos de scăderea cu 23% a vânzărilor de energie electrică.

Tag Cloud