Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu04182024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Răzvan Nicolescu a plecat la Deloitte

Răzvan Nicolescu a plecat la Deloitte

Razvan Nicolescu 3

Fostul ministru delegat al energiei Răzvan Nicolescu va lucra pentru Deloitte ca  Executive Lead Advisor, poziÅ£ie de pe care va contribui la îmbunătăţirea practicii firmei în domeniul Energieim, indică un comunicat al Deloitte. Nicolescu își va concentra activitatea asupra României dar È™i a Europei Centrale ÅŸi de Est.

Cariera lui Răzvan Nicolescu a fost dintotdeauna legată de sectorul energetic, întrucât a lucrat atât pentru companii private cât și de stat. Ca atașat la UE pe probleme în domeniul energiei din partea României, Nicolescu a fost implicat în negocieri favorabile privind energia în Europa și schimbarile climatice.

Ca ministru, Nicolescu a contribuit la elaborarea unei analize privind revizuirea strategiei din sectorul energetic românesc 2015-2035, finalizarea unor proiecte strategice pentru sectorul energetic (cum ar fi modernizarea și creșterea capacității de depozitare de gaze naturale a Romgaz de la Urziceni și încheierea primei faze a interconectorului de gaz Iași-Ungheni) dar și redefinirea rolului Statului ca acționar în companiile energetice, prin creșterea transparenței și prin încurajarea managementului privat.

Totodată, a contribuit la cea mai mare listare de pe piața de capital românească de până acum- listarea cu succes a companiei Electrica. Nicolescu este președintele Consiliului de Administrație al Agenției Europene de Reglementare în Energie, nominalizat fiind de Consiliul Uniunii Europene în 2009 și, timp de aproape cinci ani, a fost director în cadrul celui mai mare producător de petrol şi gaze din Sud-Estul Europei, OMV Petrom.

Este absolvent al Facultății de Energetică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti şi deţine o diplomă MBA la Solvay Business School.

 

Tag Cloud