Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sat07132024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Piete Internationale General Electric ar putea cumpăra Alstom, la un an de la preluarea Lufkin

General Electric ar putea cumpăra Alstom, la un an de la preluarea Lufkin

General Electric

Marele conglomerat global General Electric este în discuţii pentru preluarea Alstom, unul dintre cei mai mari producători de echipamente şi instalaţii din Europa, indică surse preluate de Bloomberg. Gigantul american ar urma să plătească 13 miliarde de dolari pe compania franceză, având susţinerea Bouygues SA, acţionar al producătorului francez. Anunţul ar putea fi făcut săptămâna viitoare, chiar dacă, deocamdată, Alstom a precizat că nu deţine informaţii despre vreo potenţială ofertă iar GE şi Bouygues nu au comentat asupra subiectului.

Ca urmare a acestor zvonuri, acţiunile Alstom au crescut azi la Bursa de la Paris cu 18%.

GE a acumulat rezerve de 89 miliarde de dolari, din care 57 miliarde de dolari în afara SUA. Şi cum guvernul american percepe o taxă de 35% pe profit, repatrierea acestor rezerve nu pare o soluţie tocmai uşoară de luat. Poate fi motivul care a stat la baza preluării cu 3,3 miliarde de dolari Lukin de anul trecut şi, eventual, al posibilei preluări a Alstom, producătorul vestitelor trenuri TGV.

Marele conglomerat american şi-a făcut simţită prezenţa în România, printre altele, şi prin contractele pe care le-a avut cu Nuclearelectrica în anul 2010, când a primit un contract de 120 milioane de dolari pentru mentenanţă la turbinele şi generatoarele unităţilor unu şi doi de la Cernavodă.

GE mai activează pe plan local în domeniile energetic, servicii industriale, iluminat, aviaţie şi servicii financiare.

Marele grup american are operaţiuni în 40 de ţări iar anul trecut a înregistrat venituri de 146 miliarde de dolari, la fel ca în 2012 şi profit net de 14 miliarde de dolari, în creştere cu 3%.

 

Tag Cloud