Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Piete Internationale Criza ucraineană. Acțiunile Gazprom, în scădere cu 10,9% în primele ore de tranzacționare ale bursei moscovite

Criza ucraineană. Acțiunile Gazprom, în scădere cu 10,9% în primele ore de tranzacționare ale bursei moscovite

Gazprom cel mai valoros brand rusesc

Criza ruso-ucraineană nu a rămas fără rezultat pe piața bursieră rusă. Amenințarea Gazprom privind anularea reducerii de o treime a prețului gazelor furnizate Ucrainei, în absența plății arieratelor de peste 1,5 miliarde de dolari ale Naftogaz și posibilitatea blocării exportului de gaze către UE au coborât nivelul acțiunilor Gazprom pe bursa moscovită cu 10,9%.

În cazul în care conflictul va escalada, consideră Dow Jones, Gazprom va fi una dintre companiile cele mai afectate ca urmare a faptului că furnizează o treime din consumul de gaz al UE, din care jumătate este transportat prin intermediul conductelor ucrainene.

Cea mai mare bancă rusă, Sberbank, a pierdut și ea 8,2% în primele ore de tranzacționare pe bursa moscovită.

Tranzacționarea acțiunilor companiei miniere Mechel a fost suspendată, ca urmare a scăderii cu peste 20% în deschidere.

Ceilalți mari pierzători ai primelor ore de tranzacționare ale bursei moscovite au fost gigantul producător de cărbune Raspadskaya (-18.3% ) și producătorul de oțel Magnitogorsk Iron & Steel Works (-14.9%).

Tag Cloud