Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Piete Internationale Bill Gates nu face față concurenței din domeniul energetic și a cerut intrarea în insolvență a propriei companii

Bill Gates nu face față concurenței din domeniul energetic și a cerut intrarea în insolvență a propriei companii

Bill Gates Optim Energy faliment

Optim Energy (EnergyCo LLC), compania producătoare de energie deținută de un fond de investiții controlat de miliardarul Bill Gates a intrat în insolvență, după ce singură a cerut să fie protejată de creditori, în urma înregistrării unor pierderi considerabile.

Oficialii companiei dau vina pe piața energiei, care n-a "putut" să le asigure prețuri menite a suporta costurile, susține Reuters.

"Actualul mediul economic, extrem de negativ raportat la industria producătoare de energie electrică - în special în ceea ce privește centralele pe bază de cărbune - și constrângerile de lichiditate impuse debitorilor au condus la pierderi irecuperabile, care, pur și simplu, au lăsat debitorii fără alternative," susține CEO-ul Optim Energy, Nick Rahn, în cererea de intrare în insolvență a companiei.

Conform documentelor depuse, Optim are datorii de 713 milioane dolari numai către Wells Fargo, în timp ce activele totale estimate valorează mai puțin de 500 milioane dolari. În 2013, Optim a înregistrat venituri de 236 milioane dolari.

Potrivit Wall Street Journal, Optim a declarat că oficialii companiei nu au reușit să deschidă o altă facilitate de credit, menită a furniza cash-flow-ul necesar continuării activității.

Optim intenționează să vândă centrala pe bază de cărbune din Twin Oaks pentru a putea păstra celelalte două centrale pe care le deține, care funcționează pe gaze și nu pe cărbune.

Optim a fost înființată în 2007, prețurile la energia electrică începând să scadă la scurt timp după aceea, ceea ce a afectat capacitatea companiei de a rambursa banii împrumutați.

Reducerile prețurilor la gaze naturale au lovit dur companiile de energie din SUA în ultimii ani, Optim Energy fiind a treia companie care intră în faliment în ultima perioadă, după DYNEGY Inc și Edison Mission Energy.

Potrivit documentelor prezentate de Optim, prețul energiei electrice pe piaîa pe care activează compania au scăzut cu 40% în ultimii cinci ani, de la 63,24 dolari pe megawatt oră în 2008 la aproximativ 38 dolari pe megawatt oră în decembrie 2013.

Potrivit Bloomberg, ECJV Holdings LLC, proprietarul Optim Energy, este deținută de Cascade Investment LLC, un vehicul de investiții al lui Bill Gates, co-fondatorul Microsoft Corp și cel mai bogat om din lume, potrivit Bloomberg.

Tag Cloud