Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Contabilitate si Fiscalitate Profit in scadere raportat de British Petroleum

Profit in scadere raportat de British Petroleum

20130205 - BP

Profitul inregistrat de British Petroleum, cea de-a doua companie europeana din domeniu, a inregistrat un regres in ultimul trimestru al anului trecut ca urmare a reducerii productiei de petrol si gaze naturale si a despagurilor platite pentru dezasrul din Golful Mexic. Venitul net al companiei s-a diminuat la 1,6 miliarde de dolari de la nivelul de 7,7 miliarde inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, sustine Bloomberg, citand raportul trimestrial al companiei. 

Ajustate cu veniturile extraordinare si variatia stocurilor, veniturile companiei s-au ridicat la 4 miliarde de dolari, cifra ce depaseste estimarile de 3,7 miliarde facute de analistii chestionati in prealabil de Bloomberg. Cea mai mare parte a costurilor suportate de companie provine de la despagubirile convenite in urma dezastrului din Golful Mexic: numai putin de 3,85 de miliarde de dolari. Productia BP, excluzand exploatarile din Rusia, s-a micsorat cu 7% fata de anul trecut, pana la o capacitate de 2,3 milioane de barili pe zi.

BP are dificultati in tentativa sa de a inversa procesul de reducere a productiei in urma vanzarii participatiei sale la TNK-BP, companie rusa proaspat achizitionata de Rosneft.

Royal Dutch Shell Plc, cea mai mare companie petroliera europeana, a anuntat saptamana trecuta rezultate sub estimarile analistilor, ca urmare a preturilor mai reduse ale combustibililor inregistrate pe piata nord-americana, care i-au afectat profitabilitatea. Exxon Mobil Corp., cea mai mare companie petroliera din lume, ca valoare de piata, in schimb a depasit asteptaroile analistilor in special ca urmare a marjelor aduse de sectorul de rafinare.

In urma publicarii datelor pe trimestrul patru al anului trecut, actiunile BP s-au apreciat cu 2,1%. Anul trecut actiunile BP au evoluat negativ, inregistrand o scadere de 7,8%.

Compania britanica si-a anuntat si intentiile ambitoase pentru 2013. Investitiile se vor majora cu 2 de miliarde de dolari, de la nivelul de 23 de miliarde inregistrat in 2012. Acestea vor fi concentrate in proiecte cu marja superioara de profit, in special in noile proiecte lansate de companie in Angola, Australia, Golful Mexicului si Azerbiajan.

Tag Cloud