Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Mol şi investitorii unguri au cumpărat afacerile din România ale furnizorului Repower

Mol şi investitorii unguri au cumpărat afacerile din România ale furnizorului Repower

Repower

Companiile MET Group şi Repower au anunțat finalizarea achiziției integrale de către MET Group a activităților Repower în furnizarea de energie electrică din România.

Proprietarii MET Group sunt MOL Nyrt (care deţine 40%), Benjamin Lakatos, care este şi CEO MET Group (cu o deţinere de 24,67%), Gyorgy Nagy (12,665%), Ilya Trubnikov (12,665%) şi Istvan Garancsi (10%).

Repower a activat în piața din România din 2007, furnizând energie electrică și servicii inovatoare către consumatori, clientela sa fiind în principal alcătuită din companii mici și mijlocii. Compania a anunțat vânzarea operațiunilor sale din România, inclusiv transferul echipei locale, către MET Group în data de 25 iulie, 2016. Tranzacția face parte din strategia Repower de a își realinia modelul de business, şi anume concentrarea pe piețele din Elveția şi Italia.

Amintim tot aici şi că în anul 2010, RePower a cumpărat furnizorul de electricitate Elcomex En care era furnizorul de energie al grupului Elcomex din Constanţa, partener al Enel în mai multe tranzacţii din ultimii ani.

“Asocierea a două dintre cele mai inovatoare companii din România oferă societății MET o temelie solidă în vederea dezvoltării companiei într-un furnizor competitiv de energie şi gaze naturale”, a declarat Benjamin Lakatos.

Repower a anunțat vânzarea operațiunilor sale din România, inclusiv transferul echipei locale către MET Group încă din această vară. Tranzacția s-a finalizat efectiv în 8 noiembrie 2016.

Despre MET Group

MET Group este lider European în piaţa de comercializare energie. Având sediul în Elveţia, MET este un jucător activ în sectorul de gaze naturale, energie şi petrol. Compania MET este prezentă în 12 ţări prin sucursale proprii, activează în 26 de pieţe de gaze naturale şi operează 19 centre de trading internaţionale, cu volume ce depăşesc 16 miliarde metri cubi. Are o prezenţă importantă în segmentul de retail în Croaţia, Ungaria, Italia, România şi Slovacia.

Despre Repower

Repower AG este un grup internațional ce activează în domeniul energiei, având sediul în Poschiavo, Elveția. Principalele piețe pe care activează sunt Elveția (inclusiv activitatea de comercializare și inițializare din Germania) și Italia. Grupul operează de-a lungul întregului lanț valoric, prin generarea de electricitate, comercializarea energiei electrice, distribuția energiei electrice și a gazelor către consumatori și menținerea unei rețele de distribuție. În Elveția, Repower s-a concentrat pe comercializarea energiei, gestionarea centralelor electrice, activități de vânzări și servicii pentru utilități în domeniul energetic. În Italia, Repower furnizează electricitate și gaze întreprinderilor mici și mijlocii, precum și instituțiilor publice, oferindu-le produse personalizate.

 

Tag Cloud