Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Opcom a stabilit indemnizaţiile fixe ale membrilor CA

Opcom a stabilit indemnizaţiile fixe ale membrilor CA

Opcom sediu

Pentru început, să spunem că în România, a fi membru în mai multe Consilii de Administraţie şi nu doar în unul singur a devenit un fel de sport pentru anumite persoane influente. Cu alte cuvinte, există persoane care încasează mii de euro pe lângă salariile lor doar din faptul că figurează ca membri în anumite CA-uri.

În cazul OPCOM, Consiliul de Administraţie este format din Elena Popescu, Anca-Magdalena Chiser, Cătălin-Cosmin Olteanu , Felix-Florin Braniște şi nou venitul Petre Iulian Nicolescu.

Pentru a ilustra fie şi parţial cele spuse mai sus, să spunem că, spre exemplu, Elena Popescu figurează într-o declaraţie de interese din aprilie 2015 ca fiind, pe lângă membru CA al Opcom şi membru în CA al: CE Hunedoara, Energonuclear, Hidro Tarniţa precum şi reprezentant AGA la Electrocentrale Bucureşti şi la Nuclearelectrica.

Şi ca să ne limităm la numirile mai recente, să spunem că în martie, Ana Magdalena Chiser a fost numită membru în CA al Romaero cu mandat până în 27 octombrie 2018.

Cel mai nou sosit membru al CA al OPCOM a fost numit în mai a acestui an şi ca membru în CA al Autorităţii de Supraveghere Financiară, cu mandat până în 6 martie 2017.

Revenind la indemnizaţii, să spunem că Operatorul pieţei de energie electrică şi gaze naturale din România (Opcom) a stabilit indemnizaţiile fixe ale membrilor Consiliului de Administraţie la 3.741 de lei brut, indică un document al companiei, consultat de Energy Report.

Tag Cloud