Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Cel mai mare trader local de energie are două noi firme

Cel mai mare trader local de energie are două noi firme

Sky Tower

 

Omul de afaceri Augustin Oancea, care controlează Tinmar Ind, cel mai mare trader de energie din piaţa concurenţială din România, de la care cumpără curent companii renumite precum Dacia, Metro, Lukoil şi multe altele, a înfiinţat de curând două noi firme, una de comercializare energie electrică şi alta pentru comercializarea gazelor, indică documentele companiilor, consultate de Energy Report.

Prima nouă firmă este “Tinmar Energy SA” iar fondatorii şi acţionarii sunt Mar-Tin Consulting & Management cu 15,28% deţinere, Victory Executive cu 18,86% şi Jo Holding AG cu 65,84%. De altfel, firma îregistrată de Oancea în Elveţia, Jo Holding AG, a devenit în toamna lui 2013 şi acţionarul majoritar al Tinmar Ind. Auditorul “Tinmar Energy SA” este “Fiscal Consult”.

A doua firmă nou înfiinţată, Tinmar Gas, este cea cu activitate principală “comercializarea combustibilor gazoşi, prin conducte”. Acţionarii acesteia sunt aceeaşi cu cei ai firmei de comercializare curent, de asemenea, şi auditorul.

Omul de afaceri Augustin Oancea controlează mai multe firme pe lângă Tinmar Ind, care de anul trecut s-a mutat cu birourile in Sky Tower (foto). Mai amintim aici, pe lângă cele de mai sus, firme precum Aderlyne Limited, înregistrată în Cipru, Tinmar Green Energy, Mar-Tin Solar Energy dar mai sunt şi altele. Aceste firme operează diverse proiecte. Amintim doar câteva în cele ce urmează.

Spre exemplu, centralele fotovoltaice Uieşti 1 (10 MW) şi Uieşti 2 (8,5 MW) sunt practic un singur proiect ce acoperă o suprafaţă de 42 de hectare, aflat în proces de dezvoltare. Producţia a început în aprilie 2013, iar acreditările au fost obţinute în luna mai 2013. Parcul e împărţit însă formal în două şi e operat de două firme controlate de marele om de afaceri: Tinmar Green Energy (la Uieşti 1) şi Mar-Tin Solar Energy (Uieşti 2).

Ca rulaj, dacă e să ne limităm doar la firma cea mai renumită, Tinmar Ind, aceasta figurează pe anul trecut la Ministerul de Finanţe cu afaceri de 2,42 miliarde de lei (circa 546 milioane de euro) şi un profit de puţin peste 40 de milioane de lei, cu un număr mediu de doar 66 de salariaţi.

 

Tag Cloud