Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Consum de energie şi apă reduse aproape la jumătate în clădirile de birouri AFI

Consum de energie şi apă reduse aproape la jumătate în clădirile de birouri AFI

AFI Park

 

AFI Park 3, una dintre clădirile office de lângă mall-ul AFI din Bucureşti a obținut certificarea LEED Gold din sistemul de rating pentru clădiri “verzi” LEED Core & Shell, devenind a treia clădire din AFI Park care a primit această calificare importantă. Astfel, chiriaşii din AFI Park beneficiază de o reducere de aproximativ 40% a consumului de energie şi apă, în comparaţie cu o clădire de birouri obişnuită. Colliers International a oferit consultanță în procesul de certificare pentru toate cele trei clădiri de birouri din AFI Park.

“Ne angajăm să oferim proiecte construite la cele mai înalte standarde şi eficiente energetic, sprijinind chiriaşii noştri să beneficieze de costuri reduse la utilităţi. Certificarea LEED Gold obținută de primele noastre trei clădiri din AFI Park este o realizare remarcabilă, parte a obiectivului nostru pe termen lung de a primi certificarea LEED Gold pentru toate proiectele existente, cât şi pentru cele noi, inclusiv pentru centrele comerciale”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.

Clădirile de birouri din AFI Park includ o serie de tehnologii create pentru a le face “verzi”, cum ar fi iluminatul LED, chillere şi boilere care reduc costurile de energie, utilizarea apei de ploaie pentru irigarea zonelor verzi și posibilitatea folosirii luminii naturale ca urmare a tipului special de geamuri alese. Acestea generează, în medie, o reducere a costurilor operaţionale ale chiriașilor cu aproximativ 40% pentru consumul de electricitate şi apă.

AFI Park include cinci clădiri de birouri de clasa A, cu o suprafaţă închiriabilă totală de peste 70.000 de metri pătraţi. Toate cele trei clădiri de birouri din AFI Park care au fost livrate sunt închiriate integral. Spaţiile din AFI Park 1 sunt ocupate de companii precum Microchip, Cameron şi Sparkware Technologies, în timp ce AFI Park 2 este complet închiriat de către TELUS şi Endava. AFI Park 4&5 sunt în construcţie şi vor fi gata la începutul lui 2016.

 

Tag Cloud