Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri04192024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Cumpărătorul uzinei Tractorul dă imobiliarul pe curent

Cumpărătorul uzinei Tractorul dă imobiliarul pe curent

tractorul

Flavus Investiţii, care a cumpărat platforma industrială Tractorul din Braşov cu 77 milioane de euro fără TVA în anul 2007 şi-a schimbat recent domeniul principal de activitate din dezvoltare imobiliară în producţia, transportul şi distribuţia energiei electrice, indică o hotărâre a companiei, consultată de Energy Report.

Activitatea principală a companiei s-a modificat de asemenea, din dezvoltare imobiliară în distribuţia energiei electrice.

În prezent, asociaţii companiei sunt Sunset Business înregistrată în Insulele Virgine Britanice şi Entrada Investments, înregistrată în România. Astea pe hârtie.

În anul 2011, la patru ani după ce a cumpărat platforma Tractorul, Flavus a vândut o mare parte din aceasta, peste 100 de hectare, grupului francez Auchan, pentru 21 milioane de euro. Flavus a mai păstrat 11 hectare. Pierderea companiei Flavus Investiţii cu această vânzare a fost de peste 55 de milioane de euro. Iniţial, Flavus ar fi intenţionat să construiască un cartier de 1,5 miliarde de euro pe locul fostei mari uzine braşovene.

Pe cele 11 hectare rămase este acum un parc de afaceri, o parte funcţional deja, altă parte în dezvoltare. Pe cealaltă parte de 100 de hectare, Auchan dezvoltă mall-ul Coresi. Pentru toate acestea... e nevoie ca Flavus să factureze curent.

 

Tag Cloud