Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri09202024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Tinmar Ind execută electric companiile rău platnice

Tinmar Ind execută electric companiile rău platnice

Sky Tower cu Tinmar

Executările silite din cauza neplăţii energiei electrice sau a combustibilului aproape că au devenit un obicei în ultima perioadă pentru Tinmar Ind, cel mai mare furnizor privat de energie electrică din România.

Compania controlată de omul de afaceri Augustin Oancea, cu un rulaj de 388 milioane de euro anul trecut, a avut de mai multe ori probleme în a recupera banii pe resursele energetice furnizate la diverse companii. Astfel că a trecut la executări silite. Vom da în cele ce urmează câteva exemple mai recente în acest sens.

Astfel, în 10 septembrie 2014 s-au scos la vânzare prin executare silită mai multe terenuri din judeţul Iaşi ale datornicei Transgyw Industry pentru recuperarea a circa 1,2 milioane de lei. Printre cei care au solicitat executarea silită, Tinmar Ind.

Din 1 august 2014 şi Agriromest din Buzău are dosar de executare silită la solicitarea companiei lui Oancea.

În iulie 2014, Judecătoria Râmnicu Sărat a aprobat executarea silită a societăţii Vâlceana a familiei deputatului UNPR Titi Holban, după ce Tinmar Ind a înregistrat la judecătorie nu mai puţin de şase dosare civile, din care în cinci cerea încuviinţarea executării silite, iar în cel de-al şaselea cerea instanţei autori¬zarea intrării în încăperi. Tinmar Ind, care furniza combustibili pentru Vâlceana ar avea de recuperat 1,66 milioane de lei.

Tinmar Ind a făcut în anii din urmă şase dosare de executare silită şi în cazul Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) pentru a recupera peste 1,4 milioane de lei. RAAN este acum în insolvenţă.

Compania lui Oancea a închiriat la finele anului trecut întregul etaj 17 din clădirea SkyTower (foto), cea mai înaltă clădire de birouri din România, spaţii unde are în prezent sediul principal. Turnul de lângă staţia de metrou Aurel Vlaicu are o înălţime de 137 metri şi 37 de etaje.

Printre marile companii care au primit în anii din urmă curent de la Tinmar Ind amintim aici Dacia, combinatele chimice din grupul Interagro al miliardarului Ioan Niculae sau Kronospan.

Pe de altă parte, cea mai multă energie a fost cumpărată anul trecut de companie de la Complexul Energetic Oltenia (5,5 TWh, adică peste jumătate din energia vândută de marele complex enertetic pe OPCOM anul trecut).

 

Tag Cloud