Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Preturi Benzina Stiri Preturi Benzina Preturi Utilitati Locatarii Burj Khalifa riscă să rămână fără lifturi și aer condiționat pentru că au restanțe la întreținere

Locatarii Burj Khalifa riscă să rămână fără lifturi și aer condiționat pentru că au restanțe la întreținere

Burj-Khalifa

 

Cum e să locuiești în cea mai înaltă clădire din lume? Ei bine, deloc grozav, dacă nu merg lifturile. Iar locatarii blocului cu 160 de etaje riscă să rămână și fără lifturi, și fără aer condiționat.

Emaar Properties, dezvoltatorul turnului din Dubai, i-a avertizat pe locatari că va opri furnizarea de servicii, din cauza unei dispute privind neplata facturilor la întreținere și servicii. O astfel de factură se ridică la peste 2.000 de dolari pe lună, pentru un apartament de 2 camere din clădire.

"A fost trimisă o circulară pentru a le reaminti locatarilor să-și plătească facturile, pentru a continua furnizarea de servicii. Asta după ce s-a insistat de numeroase ori pe lângă cei cu restanțe pentru achitarea respectivelor facturi", a declarat un purtător de cuvânt al companiei, citat de CNN.

Cei de la Emaar Properties spun că unii locatari au restanțe din 2012. Publicația locală din Dubai The National susține că restanțierilor li s-a interzis deja accesul în unele spații de folosință comună ale clădirii.

Cum să te muți fără să știi cât ai de plătit?

În scrisoarea sa, dezvoltatorul îi avertizează pe rezidenți că le va dezafecta cardurile de acces la garaj, sala de forță, piscină și terenuri de tenis acelora dintre ei care vor refuza în continuare să plătească facturile. În schimb, cei la zi cu întreținerea se vor bucura în continuare de aceste servicii.

Facturile la întreținere și servicii ajung adesea motiv de conflict în Dubai, mulți chiriași, de exemplu, fiind prinși la mijloc între proprietari, care consideră în multe cazuri că aceste facturi sunt prea piperate, și dezvoltatorii care administrează clădirile.

Agenția de reglementare în imobiliare din Dubai a încercat să înăsprească normele în materie, pentru a-i obliga pe dezvoltatori și proprietari să dezvăluie tarifele la întreținere și servicii înainte de a-și închiria proprietățile.

În Burj Khalifa sunt 900 de apartamente de lux, localizate între etajele 12 și 108 ale clădirii. Dezvoltatorul Emaar Properties nu dezvăluie cuantumul chiriilor. Potrivit agenților imobiliari locali, închirierea unui apartament cu două camere costă circa 55.000 de dolari pe an, sumă care trebuie plătită integral în avans.

La asta se adaugă costul întreținerii și serviciilor, care se ridică la circa 25.000 de dolari pe an.

 

Tag Cloud