Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare Prima benzinărie Nobel Oil se deschide joi, 19 noiembrie, la Iaşi. Următorul pas de extindere naţională - la Constanţa

Prima benzinărie Nobel Oil se deschide joi, 19 noiembrie, la Iaşi. Următorul pas de extindere naţională - la Constanţa

benzinarie Nobel Oil

 

Prima staţie de carburanţi a lanţului Nobel Oil se inaugurează joi, 19 noiembrie, la Iaşi, pe bulevardul Nicolae Iorga nr. 6M, indică reprezentanţi ai Nobel Oil pentru Energy Report.

“Compania îşi propune să dezvolte o reţea de staţii de distribuţie carburanţi cu acoperire naţională. Cea de-a doua locaţie se află în Constanţa”, au declarat reprezentanţi ai companiei, răspunzând unei solicitări din partea Energy Report.

Cei care ţin frâiele companiei nu sunt deloc străini de România. Dimpotrivă. Managing Director este John A. Long, a cărui expertiză locală este direct legată de introducerea în România a unor grupuri precum Shell, Lukoil şi Rompetrol.

Long a fost numit de Dinu Patriciu “tatăl downstream-ului românesc”, asta şi pentru că a venit în România imediat după revolta din 1989, contribuind la deschiderea a sute de benzinării.

Asociaţii companiei din România sunt Nobel Oil Services (UK) Limited cu 99% din părţile sociale şi britanicul Michael Roland Wring (60 de ani), cu 1%.

Cine este însă Michael Wring? Acesta, după o bogată experienţă internaţională la companii de renume în domeniul petrolier şi nu numai, a pus umărul la achiziţia de către Rompetrol a rafinăriilor Vega şi Petromidia. Acesta este CEO al Nobel Oil Services, unde a venit în anul 2013.

Nobel Oil Services (UK) Limited, asociatul majoritar al companiei care deschide staţiile de carburant în România, îl are ca reprezentant legal pe azerul Jabbarov Yusif  Hasan Oglu (33 de ani). Tânărul azer este CFO în Nobel Oil Services şi a venit tot în anul 2013 ca Wring după o experienţă de... 14 ani pe domenii precum finanţe, strategii şi managementul riscului pentru bănci internaţionale şi alte companii.

Nou intrată pe piaţa din România, Nobel Oil Downstream a hotărât să-şi majoreze capitalul social prin aport în numerar cu două milioane de dolari, indică un document al companiei, consultat de Energy Report. Cu viitoarele deschideri vor urma probabil noi majorări de capital.

 

Tag Cloud