Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sat06222024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare Furtul de gaze, afacere pentru Distrigaz

Furtul de gaze, afacere pentru Distrigaz

Distrigaz

Dacă, pe de o parte, Distrigaz Sud Reţele (care activează în Bucureşti şi în 18 judeţe) are un protocol cu Poliţia pentru prevenirea şi combaterea sustragerilor de gaze naturale, pe de altă parte, câştigă din consultanţa oferită unor companii din industrie pe care le învaţă cum să se apere de hoţii de gaze şi conducte.

O să oferim şi un exemplu concret în acest sens, cel al Congaz, compania din Constanţa al cărei control a fost preluat săptămânile trecute de GDF Suez.

Astfel, la finele lunii mai, Congaz a ales să încheie un contract de consultanţă cu Distrigaz Sud Reţele doar pentru înfiinţarea unui compartiment care să combată furturile de gaze naturale şi îmbunătăţirea măsurărilor. Doar în faza iniţială, pentru aşa-numita consultanţă pentru înfiinţarea respectivului “compartiment”, Distrigaz Sud Reţele va încasa nici mai mult nici mai puţin de 25.000 de euro fără TVA, indică un document consultat de Energy Report.

De altfel, compania de la malul mării trebuie să înveţe să se apere nu doar de hoţi ci şi de proprii contabili. Asta pentru că din profitul net de 13,7 milioane de lei de anul trecut, peste 6,5 milioane de lei au fost repartizaţi pentru acoperirea erorilor contabile. Pentru asta însă, nu-i plăteşte tot pe cei de la Distrigaz ci pe cei de la KPMG.

GDF Suez Energy România a preluat pachetul majoritar de acţiuni (57,18%) al Congaz de la E.ON Ruhrgas International şi OMV Petrom. Astfel, GDF Suez şi-a majorat participaţia la 85,77% la distribuitorul de gaze naturale de la malul mării. Operaţiunea de preluare este în analiza Consiliului Concurenţei.

Distrigaz Sud Reţele este o filială a GDF SUEZ Energy România, înfiinţată în martie 2008 ca urmare a separării activităţii de distribuţie de cea de comercializare. Activitatea principală este distribuţia gazelor naturale. Compania activează în 18 judeţe din sudul ţării şi municipiul Bucureşti, gestionând o retea de distribuţie de aproximativ 17.000 km. Judeţele deservite de către companie sunt: Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Valcea, Vrancea.

 

Tag Cloud